Česká spořitelna je depozitářem nového penzijního fondu AEGON

25.06.2007 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Česká spořitelna je od začátku června 2007 depozitářem nového penzijního fondu AEGON, jehož vznik a činnost povolila Česká národní banka. Česká spořitelna tak bude dohlížet na správu veškerých finančních prostředků klienta a povolovat nakládání s nimi podle statutu fondu.

"Skutečnost, že si právě vzniklý penzijní fond vybral a depozitářskou smlouvu uzavřel s Českou spořitelnou, je pro nás jasným důkazem, že jsme partnerem číslo jedna pro finanční instituce působící v České republice," uvedl Jan Brabec, ředitel úseku Investiční bankovnictví České spořitelny. „Partnerství s tak významnou mezinárodní skupinou jako je AEGON si vážíme a  jsme přesvědčeni,  že vzhledem k silné pozici finanční skupiny Erste Bank na trzích střední a východní Evropy, jejímž jsme členem, jde o oboustranně výhodnou spolupráci,“ dodal Jan Brabec.

Česká spořitelna bude dohlížet na veškeré prostředky fondu, kontrolovat, zda s nimi klient zachází podle pravidel, která jsou jasně vymezena ve statutu fondu (základní dokument, který definuje investiční strategii fondu). Česká spořitelna vede všechny účty fondu, zajišťuje platební styk a poskytuje správu cenných papírů.

Česká spořitelna již v minulosti navázala spolupráci se sesterskou společností nově vzniklého penzijního fondu – AEGON Pojišťovnou například v oblasti správy cenných papírů pořízených v rámci produktů investičního životního pojištění.

Depozitářské služby Česká spořitelna poskytuje i dalším finančním společnostem působícím na tuzemském trhu. Objemem kontrolovaného majetku je největší depozitářskou bankou v České republice. Celkový majetek pod depozitářskou kontrolou činí již více než 97 mld. Kč.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy