Cetelem jako první rozšiřuje pojištění schopnosti splácet i na partnera klienta

26.06.2007 | , Cetelem
Tiskové zprávy


Společnost Cetelem rozšířila možnost pojištění schopnosti splácet pro Osobní a ON-LINE půjčky Cetelem. Nyní se může pro případ nepříznivých životních událostí pojistit společně s klientem i jeho partner nebo partnerka.

Pojištění ochrání rodinu v případě, kdy dlouhodobá nemoc nebo dokonce smrt jednoho z partnerů ohrozí rodinné příjmy.

„Klient i jeho partner nebo partnerka se mohou společně pojistit pro případ pracovní neschopnosti, plné invalidity nebo smrti. Pokud je klient držitelem kreditní karty Aura, vztahuje se pojištění současně i na případné zneužití karty,“ upřesnil ing. Václav Horák, generální ředitel společnosti Cetelem. Pojištění se vztahuje na partnery, kteří žijí ve společné domácnosti s klientem. Partner se může pojistit současně s klientem, ale pojištění nelze sjednat samostatně.

„Chtěli jsme poskytnout našim klientům možnost ochránit se před problémy se splácením úvěrů v případě, kdy nepříznivá životní událost ohrozí příjmy celé domácnosti,“ vysvětluje ing. Václav Horák. Pokud jsou pojištěni oba partneři, pojišťovna poskytuje plnění v případě pojistné události, týkající se kteréhokoliv z nich. Pojišťovna tak např. hradí splátky úvěru jak v případě dlouhodobé pracovní neschopnosti klienta tak jeho partnera.

Cena pojištění je stanovena na 4,99 % z měsíční splátky – za relativně malou částku tak získají klienti jistotu, že se v případě nepříznivých a nečekaných životních situací nedostanou do problémů se splácením svých úvěrů. Oba partneři musí splňovat podmínky nutné pro sjednání pojištění, které poskytuje POJIŠŤOVNA CARDIF PRO VITA.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy