Nová pneumatika Michelin Energy Saver pro Peugeot 308 snižuje emise CO2 téměř o 4 gramy na kilometr

11.07.2007 | , MICHELIN
Tiskové zprávy


Společnost Michelin poskytuje do výbavy nedávno představeného vozu Peugeot 308 pneumatiky ze své zcela nové řady Michelin Energy Saver.

Společnost Michelin už dlouho se společností Peugeot spolupracuje na vývoji inovací pro nový model tohoto autovýrobce. Díky tomuto partnerství mohla významně přispět k energetické rovnováze vozu. Nová pneumatika Michelin má optimální valivý odpor 20 %, který snižuje množství energie potřebné pro trakci, a zajišťuje tak úsporu pohonných hmot, která přesahuje průměr na trhu.

Technologické řešení pneumatiky vytváří úspory paliva ve výši téměř 0,2 litrů na 100 kilometrů při kombinovaném cyklu, čímž se emise CO2 sníží téměř o 4 gramy na kilometr. Za celou životnost vozidla to pak představuje jednu tunu CO2, která se neuvolní do atmosféry. Stejné množství spotřebuje pro srovnání 40 stromů za rok.

Cílem společnosti Michelin není zajistit vozu Peugeot 308 jen větší energetickou úspornost, ale také špičkovou přilnavost, bezpečnost a nejdelší trvanlivost jeho pneumatik na trhu.  Výsledkem je moderní pneumatika pro model 308, která je součástí nové řady Michelin Energy Saver.

Pneumatiky Michelin Energy Saver budou součástí výbavy verzí 1,6 HDi  66 & 80 kW (90 & 110 hp) Peugeot 308 prodávaných v Evropě, které budou mít 15 nebo 16 palcová kola.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy