Moderní technika pomáhá zachraňovat lidské životy

26.07.2007 | , AWD
Tiskové zprávy


Zachraňovat životy novorozenců a předčasně narozených dětí s nízkou porodní hmotností pomůže transportní inkubátor TI 500, který pro dětské oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku zakoupila prostřednictvím občanského sdružení Život dětem - AWD nadace Pomoc dětem.

Inkubátor v celkové hodnotě 299 250,00 Kč je pro novorozence zcela nezbytný v případech, kdy se dítě narodí předčasně a jeho plíce nejsou dostatečně připravené k samostatnému dýchání.Inkubátor se také běžně používá k tzv. řízenému ohřátí dítěte a k udržování stabilní teploty těsně po porodu.Transportní inkubátor je totiž vybavený dostatečně silným bateriovým zdrojem, který dítěti zajišťuje optimální tepelné i vlhkostní prostředí nejen v průběhu transportu.
Občanské sdružení Život dětem spolupracuje s AWD nadací Pomoc dětem od počátku tohoto roku 2007. AWD-Stiftung Kinderhilfe, tedy AWD nadace Pomoc dětem vznikla v roce 1991 v Německu. V České republice působí od roku 2005. Jejím účelem je pomoc dětem, u kterých jsou bez této pomoci ohroženy šance na existenci a vývoj. Hlavními prioritami nadace je záchrana života, zmírnění nemocí a zlepšení kvality života.
AWD nadace Pomoc dětem využívá v ČR bohužel dosud ojedinělý způsob získávání finančních prostředků. Každý poradce společnosti AWD Česká republika měsíčně přispívá 1% ze svého výdělku. Dalšími projekty, na kterých se AWD nadace Pomoc dětem finančně podílela, jsou projekty Šance, Spondea, babybox pro odložené děti v Olomouci a Dětské krizové centrum v Praze.

Transportní inkubátor není posledním darem, který dětské oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku obdrží. Občanské sdružení Život dětem chystá na závěr tohoto roku 2007 další „překvapení“. Díky projektu „Tesco Charita roku 2007“ (Tesco plné usměvavých sluníček pro nemocné a handicapované děti) budou zakoupeny další špičkové přístroje, ke kterým patří např. výhřevné lůžko pro novorozence, infúzní pumpy, lineární dávkovače, monitory životních funkcí a podobně. Projekt probíhá od počátku května do konce října 2007 v 51 obchodní domech a hypermarketech Tesco v České republice vč. města Frýdek-Místek,
Bohužel v tuto chvílí ještě není zřejmé, zda se podaří získat finanční prostředky na všechny přístroje, které dětské oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místu potřebuje, ale jistě alespoň část požadavků bude moci být díky těmto projektům „uspokojena“.
Občanské sdružení Život dětem se na pomoc oddělením pečujícím o zdraví dětí specializuje už sedmým rokem. Systematicky pomáhá zdravotnickým zařízením po celé republice. Pracovníci občanského sdružení Život dětem si velmi váží všech dárců a podporovatelů práce sdružení a jsou si vědomi, že bez jejich praktických projevů důvěry by těžko mohli nemocným a opuštěným dětem v České republice pomáhat.

K dnešnímu dni občanské sdružení Život dětem zakoupilo přístroje a další potřebné vybavení v celkové hodnotě 62 048 987,00 Kč.

Slavnostního předání se 26. července zúčastní za občanské sdružení Život dětem: Anna Strnadová, ředitelka, a Lucie Faktorová, management. Za AWD Nadaci Pomoci dětem: Ing. Pavel Manhalter, výkonný ředitel AWD Česká republika s.r.o., a Ing. Petra Lopušníková, marketingový specialista. Za nemocnici budou přítomni Ing. Petr Kacíř, ředitel nemocnice, MUDr. Ivana Röschlová, primářka dětského oddělení a Inéz Bortoliová, tisková mluvčí.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy