Komerční banka dnes uvedla na trh nový garantovaný podílový fond KB Ametyst 2

13.08.2007 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Komerční banka nabízí od dnešního dne investorům další garantovaný podílový fond.

Fond KB Ametyst 2 investuje do podílových fondů, jejichž cílem je dosahovat pozitivní výkonnosti v jakýchkoliv tržních podmínkách. Výhodou pro investory je garance 100% návratnosti investice ke dni ukončení fondu.

KB Ametyst 2 je určen konzervativním investorům, kteří by se rádi podíleli na vývoji světových kapitálových trhů, ale nechtějí podstupovat riziko, které je s investicí na těchto trzích spojené. Ametyst 2 má v portfoliu 5 podílových fondů zaměřených na dosahování pozitivní výkonnosti v jakýchkoliv tržních podmínkách.

Podílníci fondu KB Ametyst 2 mohou v případě pozitivního vývoje na kapitálových trzích získat zajímavé zhodnocení investovaných peněz. Díky konstrukci fondu mají klienti garantovánu 100% návratnost investovaných prostředků v případě nepříznivého vývoje kapitálových trhů.

Zajímavou předností je aktivní řízení fondu, jehož portfolio tvoří 5 podkladových fondů spravovaných renomovanou společností SG Asset Management zaměřených na absolutní výnos (Richelieu Evolution, SGAM AI Equisys Euroland, LFP Allocation, Carmignac Patrimoine a Rouviers Valeur). Zajímavá je také garance 85 % výnosu z nejvyšší hodnoty podílového listu dosažené během pětileté doby trvání fondu.

„KB Ametyst 2 je v pořadí již jedenáctým zajištěným fondem, který Komerční banka zájemcům o investování volných peněz nabízí. Minimální investice do fondu činí 10 000 korun. Podílové listy fondu lze nakoupit od 13. srpna 2007 do 9. listopadu 2007,“ uvedl Zdeněk Mojžíšek, výkonný ředitel pro marketing Komerční banky. Doba trvání fondu je 5 let a dva týdny od ukončení upisovacího období, den ukončení fondu je tedy 23. listopadu 2012.

Správcem fondu je Investiční kapitálová společnost KB. Investičním manažerem fondu je renomovaná Société Générale Asset Management, mateřská společnost IKS KB, která spravuje domácí podílové fondy distribuované Komerční bankou. Podílové listy fondu KB Ametyst 2 lze koupit ve všech 381 pobočkách KB, prostřednictvím telefonního bankovnictví Expresní linka nebo internetového bankovnictví Mojebanka.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy