Novým členem představenstev Raiffeisenbank a eBanky je Jan Kubín

13.08.2007 | , Raiffeisenbank
Tiskové zprávy


Do představenstev Raiffeisenbank a eBanky nastoupil s účinností od 1. července Jan Kubín. Ve vedení obou bank vystřídal Igora Helekala, jeho nástup v minulých dnech schválila Česká národní banka.

Novým členem představenstev Raiffeisenbank a eBanky se od 1. července stal Jan Kubín (34). V představenstvu bude zodpovědný za integraci Raiffeisenbank a eBanky a dále za oblast řízení  provozu a podpůrných služeb. Představenstvo obou bank opustil k 30. červnu Igor Helekal. V pozici člena představenstva Jana Kubína v minulých dnech odsouhlasila Česká národní banka.

Jan Kubín pracuje v Raiffeisenbank od roku 2004, kdy do banky nastoupil do pozice finančního ředitele. Od loňského roku se stal integračním manažerem zodpovědným za spojování Raiffeisenbank a eBanky. Před nástupem do Raiffeisenbank působil šest let jako konzultant a projektový manažer v poradenské společnosti McKinsey and Company, pro kterou pracoval v osmi zemích světa. Jan Kubín vystudoval ekonomiku na Fakultě sociálních věd v Praze, postgraduálně studoval rovněž na univerzitě v německé Kostnici. Je vášnivým sportovcem, upřednostňuje především golf, fotbal, hokej a taekwondo.

S odchodem Igora Helekala došlo rovněž k částečnému přesunu pravomocí jednotlivých členů představenstev obou bank. V obou bankách nyní ve vedení působí Lubor Žalman (předseda představenstva), Martin Kolouch (odpovídá za IT, bezpečnost a organizaci a zůstává generálním ředitelem eBanky), Alexandr Borecký (řízení rizik), Mário Drosc (retail) a Jan Kubín (integrace, řízení provozu). V představenstvu Raiffeisenbank navíc působí Rudolf Rabiňák odpovědný za firemní klienty a Martin Bláha odpovídající za oblast treasury.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy