Zajištěné fondy ČSOB jasně vedou

16.08.2007 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Tržní podíl zajištěných  fondů ČSOB činí 65 %. Nabídka ČSOB  vzbuzuje značný zájem investorů a ti v minulém upisovacím období upsali fondy v celkové hodnotě 874,5 miliónů Kč.

Každý měsíc přichází tento přední investiční správce s nabídkou 3 nových zajištěných fondů s nejrůznější tématikou.
Od 1. srpna probíhá upisovací období třech nových zajištěných fondů – ČSOB Evropského nemovitostního růstu 3, ČSOB Středoevropské měny 2 a ČSOB Asijských šampiónů 2. „Tím nejzajímavějším je pro investory pravděpodobně ČSOB Asijských šampiónů, jehož portfolio tvoří 25 světových společností, které realizují část svých zisků na asijských trzích,“ uvedl Jan Barta, generální ředitel ČSOB Investiční společnosti. V portfoliu fondu ČSOB Asijských šampiónů jsou významné nadnárodní společnosti z nichž lze například jmenovat Siemens, Nestlé či Procter & Gamble. Asie je na nejlepší cestě, aby se stala novým světovým ekonomickým centrem. Někteří hovoří o tom, že začíná Asijské století. Mezi hlavní motory asijského růstu patří především ekonomiky Číny a Indie. Nový zajištěný fond umožňuje investorům využít především dlouhodobé možnosti fundamentálního růstu v tomto regionu. 

Investoři mohou dále své prostředky vložit do fondu Maximal Invest – ČSOB Globálního růstu +6, který představuje unikátní spojení investice do zajištěného fondu a pojistné ochrany.

V nabídce  nových fondů figuruje také v minulých obdobích velmi úspěšný ČSOB Akciový fond – Vodního bohatství, který si u investorů získal a stále získává velkou oblibu. Je to jediný korunový fond na českém trhu jehož prostřednictvím mohou čeští investoři využívat růstových možností globálního sektoru „vodních akcií“. Výkonnost akciového indexu Palisades Water Index, který může reprezentovat  sektor tzv. vodních akcií, činila během 5 let (ke konci prvního čtvrtletí 2007) 15,82 % ročně v dolarovém vyjádření přičemž výkonnost tržního indexu S&P 500 během stejného období byla jen  6,27 % ročně.

„Domníváme se, že tržby vodárenských společností porostou rychleji než průměr trhu“, komentoval vyhlídky fondu Jan Barta.
Skupina ČSOB je s 152 mld. Kč největším správcem aktiv v České republice. Z celkového objemu peněz investovaného přes členy AFAM a AKAT, který ke konci prvního pololetí činil 682,6 mld. Kč tak Skupině ČSOB náleží 22 % podíl.

„Naší nabídkou fondů se vždy snažíme vycházet vstříc klientům a jejich poptávce. Nabízíme proto množství fondů, aby si mezi nimi vybral opravdu každý investor,“ prohlásil Jan Barta. „Odměnou pro nás je, že jsme úspěšní i v porovnání s ostatními zprostředkovateli fondů,“ dodal Jan Barta.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy