Další novinka v oblasti hypoték od Komerční banky

16.08.2007 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


Komerční banka přichází s dalším vylepšením nabídky hypotečních produktů – podnikatelům nabízí zjednodušené posuzovaní jejich příjmů.

Jen několik týdnů poté, co představila Flexibilní hypotéku – první hypotéku, která se skutečně přizpůsobí svým klientům, rozšiřuje Komerční banka svoji nabídku o zjednodušené posuzování bonity žadatelů o hypoteční úvěr z řad podnikatelů. U hypotečních úvěrů bude možné vycházet při hodnocení jejich příjmové situace z výše obratu dosahovaného z podnikatelské činnosti. Nabídka je určena podnikatelům především z oblasti tzv. svobodných povolání, jako jsou například soukromí lékaři, daňoví poradci, advokáti a podobně. Za disponibilní zdroje klienta bude banka považovat i 20 procent z ročního obratu.

„Komerční banka má dominantní podíl na trhu podnikatelů a malých firem na českém trhu. Velmi si těchto klientů vážíme a je proto naší snahou jim usnadnit také přístup k produktům a službám určeným pro jejich soukromé potřeby, jako je například financování bydlení,“ uvedl Zdeněk Mojžíšek, výkonný ředitel pro marketing Komerční banky. „V současné době o hypoteční úvěry velmi často žádají právě zástupci profesních skupin - tzv. svobodných povolání, pro které bude zjednodušené posuzování schopnosti dostát svým závazkům znamenat zcela jistě vyšší dostupnost hypoték.“

Podmínkou poskytnutí této hypotéky je její využití jako investice do vlastního bydlení nebo objektu určeného k rekreaci a také skutečnost, že v rámci daňového přiznání klient nevykazuje ztrátu. Maximální výše úvěru je omezena 85 procenty ceny zastavené nemovitosti a může činit až 6 milionů korun.

„V dlouhodobém horizontu budou nároky klientů na individuální přístup narůstat, což je v souladu s celkovým trendem vývoje bankovních služeb. Věříme, že tuto naší novinku i další chystané inovace klienti přivítají a budou je považovat za další příklad naší flexibility,“ dodal Zdeněk Mojžíšek.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy