PIONEER – MULTIBRAND: Aktivní portfolia top správců

22.10.2007 | , Pioneer Investments
Tiskové zprávy


Skupina Pioneer Investments uvádí na trh nový produkt s názvem Pioneer – Multibrand. Jedná se o aktivně řízené fondy fondů. Pioneer – Multibrand nabízí vysoce kvalitní fondy renomovaných globálních správců aktiv pod jednou střechou. Díky nízké minimální investici je snadno dostupný i drobným investorům.

Pioneer – Multibrand nabízí tři aktivně řízená portfolia lucemburských fondů fondů Pioneer, která jsou sestavena z výjimečných fondů významných světových správců, jakými jsou například JP Morgan Fleming, Fidelity Investments, Morgan Stanley, Fortis, Pioneer Investments a další.

Na výběru jednotlivých fondů spolupracuje tým investičních analytiků v Dublinu, kteří mají přístup ke všem významným správcům. Umožňují tak investorům seznámit se i s takovými produkty renomovaných správců, které nejsou na našem trhu běžně dostupné. Další výhodou je investice v českých korunách, čímž je eliminováno měnové riziko plynoucí z posilování české měny.

„Nový produkt Pioneer - Multibrand má některé zajímavé výhody a prakticky postrádá hlavní nevýhodu fondů složených z jiných fondů - poplatky jsou totiž zčásti nižší díky využití institucionálních fondů, zčásti jsou do fondu vraceny,“ hodnotí Pavel Kohout, ředitel pro strategii společnosti Partners for Life Planning a dodává: „Další výhodou je široká diverzifikace všech tří portfolií. Teoreticky by se dalo říci, že je možné uspokojit investiční potřeby většiny klientů pouze těmito třemi portfolii. Obsahují totiž většinu finančního světa.“

Petr Šimčák, ředitel obchodu a marketingu skupiny Pioneer Investments v ČR, doplňuje: „Naši klienti si mohou vybrat ze tří aktivních strategií – konzervativní, vyvážené a progresivní – a to dle své tolerance k investičnímu riziku a plánovanému horizontu investice. Navíc je náš produkt výhodný i z hlediska daňové optimalizace, neboť aktivity uvnitř fondu negenerují daňovou povinnost.“

Výhody produktu Pioneer – Multibrand v kostce:

  • Výběr ze tří aktivních strategií
  • Investice do top fondů renomovaných globálních správců
  • Optimální rozložení rizika
  • Nízké náklady oproti běžným fondům fondů
  • Ochrana před měnovým rizikem
  • Informační otevřenost
  • Daňové výhody
  • Jednoduchá administrativa


Popis jednotlivých strategií:

  • Konzervativní strategie: Pioneer P.F. – Global Defensive CZK

Akciová část této strategie se pohybuje v rozsahu min.10 %  a max. 30 % portfolia. Cílem je dosáhnout zhodnocení kapitálu ve střednědobém horizontu. Tato strategie je vhodná pro konzervativní investory.

Minimální vstupní investice: 30 000 Kč
Minimální následná investice: 10 000 Kč
Vstupní poplatek max. 2,5 %


  • Vyvážená strategie: Pioneer P.F. – Global Dynamic CZK (Morningstar rating * * * )

U této strategie se akciová složka pohybuje v rozmezí min. 30 % a max. 70 %  portfolia. Cílem je dosáhnout zhodnocení kapitálu ve střednědobém až dlouhodobém horizontu. Jde o strategii vhodnou pro investory se střední tolerancí k riziku.

Minimální vstupní investice: 30 000 Kč
Minimální následná investice 10 000 Kč
Vstupní poplatek max. 3,5 %


  • Progresivní strategie: Pioneer P.F. – Global Progressive CZK (Morningstar rating * * * * )

Akciová část u této strategie dosahuje až 100 % portfolia. Cílem je dosáhnout zhodnocení kapitálu ve střednědobém až dlouhodobém horizontu. Strategie je vhodná pro investory s vyšší tolerancí k riziku, nebo jako doplněk konzervativnějšího portfolia.

Minimální vstupní investice: 30 000 Kč
Minimální následná investice 10 000 Kč
Vstupní poplatek max. 5 %

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy