Nový emitent strukturovaných produktů na pražské burze

22.10.2007 | , Burza cenných papírů Praha
Tiskové zprávy


Na oficiálním volném trhu Burzy cenných papírů Praha bude dne 24. října zahájeno obchodování s emisí strukturovaných produktů společnosti Barclays Capital, která je investiční divizí Barclays Bank PLC. Emisi uvádí na trh člen burzy společnost Patria Finance, a.s.

Produkt s názvem KOMODITY PLUS  ISIN XS0322226415, který je vydáván v rámci Programu strukturovaných produktů Barclays Bank PLC (Structured note programme), je vůbec první emisí této společnosti na trzích východní Evropy. „Velmi mne těší, že se do Prahy dostává produkt takto významného emitenta. Doufám, že naši investoři tento fakt ocení a nová emise se přidá k těm již úspěšně obchodovaným“ říká Petr Koblic, generální ředitel burzy cenných papírů Praha.

KOMODITY PLUS je na pražském trhu zařazen mezi nepákové certifikáty. Jeho podkladovým aktivem je koš komodit. Činnost specialisty bude vykonávat člen burzy společnost Patria Finance, a.s.

Na pražské burze je v současnosti obchodováno 27 investičních certifikátů a 3 warranty. Od zahájení obchodování v říjnu 2006 do září 2007 byly zobchodovány certifikáty a warranty v celkové hodnotě 1032,05 mil. Kč.

Obchodování na pražské burze

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy