UniCredit Bank – čtvrtá největší banka včera poprvé otevřela své pobočky

07.11.2007 | , UniCredit Bank
Tiskové zprávy


V pondělí 5. listopadu 2007 dospěl do finále integrační proces HVB Bank a Živnostenské banky a na český trh vstoupila čtvrtá největší banka UniCredit Bank.

Spojení HVB Bank a Živnostenské banky je největší bankovní událostí na českém trhu od roku 2000.
„Chceme být vnímáni jako prestižní banka, která překonává klientovo očekávání a pro kterou je spokojený klient nejvyšší prioritou,“ uvedl generální ředitel a předseda představenstva UniCredit Bank Jiří Kunert. „Naší ambicí je být nejlepší bankou, a to jak z pohledu našich klientů, tak i naší výkonnosti,“ doplnil Jiří Kunert.
V oblasti retailového bankovnictví se UniCredit Bank zaměří na dosažení významného podílu ve vybraných produktech, které vyžadují kvalitní poradenský servis. Jde například o hypoteční úvěry, investiční produkty či kreditní karty, ale i o oblast tzv. small business, tedy živnostníky, podnikatele a zástupce svobodných povolání (lékaři, veterináři, advokáti, notáři apod.).  V segmentu korporátního bankovnictví patří UniCredit Bank v současné době mezi tři největší banky. „V podnikovém bankovnictví máme reálnou ambici stát se v horizontu několika let jedničkou na českém trhu,“ poznamenal Jiří Kunert.
UniCredit Bank má čtyřčlenné představenstvo ve složení: Jiří Kunert (předseda představenstva), David Grund (místopředseda představenstva), Aleš Barabas (člen) a Peter Koerner (člen). Základní kapitál nové banky UniCredit Bank je 5 miliard Kč, bilanční suma činí 260 miliard Kč. Banka má v současné době více než 60 poboček a 64 bankomatů. Pobočková síť banky nyní prochází konsolidací, jejímž cílem je co nejvíce rozšířit dostupnost UniCredit Bank i pro klienty v jednotlivých regionech. Připravuje se otevírání nových poboček ve městech, ve kterých zatím nemá zastoupení. V první fázi půjde především o větší města, v dalších pak přijdou na řadu také města menší.
Název UniCredit Bank vyjadřuje příslušnost k nejvýznamnější evropské bankovní skupině UniCredit Group, která své služby poskytuje každému dvacátému obyvateli Evropy, tedy více než 40 milionům klientů. UniCredit Group v současné době aktivně působí ve 23 zemích, kde má celkem 9000 poboček. Britský finanční časopis Euromoney udělil letos skupině UniCredit Group titul Nejlepší západoevropská banka roku 2007. Skupina dostala rovněž ceny pro nejlepší banku v Itálii, v Rakousku, v Bulharsku a v Polsku. Do skupiny UniCredit Group v České republice patří rovněž UniCredit Leasing CZ, Pioneer Investments, UniCredit CA IB Czech Republic a HYPO stavební spořitelna a.s.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy