Factoring ČS hlásí za říjen historický obrat: přes tři miliardy Kč

12.11.2007 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Factoring České spořitelny v říjnu vykázal obrat postoupených pohledávek a dalších doplňkových produktů 3,1 mld. Kč a poprvé ve své více než desetileté historii tak překonal hranici tří miliard Kč za jeden měsíc.

V meziročním srovnání si tak společnost polepšila o 6,5 %. Za říjnovým výsledkem stojí především kvalitnější synergie s mateřskou bankou Českou spořitelnou a rostoucí spokojenost klientů, kteří rozšiřují factoringovou spolupráci.

„Rekordního výsledku jsme dosáhli i díky tradičně zvýšeným sezónním obchodům mnoha našich klientů, kteří jsou dodavateli či subdodavateli výrobků a služeb mířících na předvánoční trh,“ řekl Lubomír Civín, generální ředitel společnosti Factoring ČS. „Právě v tomto období klienti výrazněji pociťují časový nesoulad mezi potřebou provozních financí a inkasem pohledávek v odložené splatnosti.“

Factoring České spořitelny od října nabízí klientům novinku: možnost postupování pohledávek elektronicky. Tím dochází ke zrychlení financování pohledávek a zároveň snížení oboustranné administrativní náročnosti zpracování. Elektronické postupování pohledávek přes internetovou aplikaci eFactoring je zabezpečeno digitálním podpisem na bázi kvalifikovaného certifikátu, což klientům umožňuje komunikovat i s vybranými institucemi státní správy dle zákona č. 227/2000 Sb. o elektronickém podpisu.

Další nový produkt nejen pro factoringové klienty nazvaný Monitoring subjektů je určen všem, kteří chtějí mít přehled o stavu a vývoji jejich odběratelů nebo jiných subjektů. Tato preventivní služba klienty okamžitě informuje o negativních  jevech a změnách na straně každého monitorovaného subjektu, např. o návrzích na konkurz, evidenci v databázích dlužníků, změnách v obchodním rejstříku aj. Informace jsou propojeny s factoringovým systémem a doplněny o stav otevřených pohledávek klienta a platební morálku jeho odběratelů.

Factoring České spořitelny je jednou z největších factoringových společností v České republice. Za tři čtvrtletí dosáhl její celkový obchodní obrat 22,4 mld. Kč s tržním podílem přes 23 %.  Zisk Factoringu ČS dosáhl za první tři čtvrtletí roku 2007 výše 13 milionů Kč.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy