Produktové infolisty k životnímu pojištění na novém webu ČAP

13.11.2007 | , ČAP
Tiskové zprávy


Česká asociace pojišťoven vypracovala přehledné a pro klienty srozumitelné charakteristiky jednotlivých druhů životního pojištění.

Produktové infolisty ČAP zveřejňuje na svých nových webových stránkách www.cap.cz.

Produktové infolisty srozumitelnou formou prezentují nejdůležitější informace o jednotlivých produktech životního pojištění, zdůrazňují jejich výhody a upozorňují spotřebitele i na vhodnost nákupu pro určitou životní situaci. Cílem ČAP a jejích členů je přispět k pochopení podstaty životního pojištění širokou veřejností a podat srozumitelnou a smysluplnou informaci pro zájemce o konkrétní typy produktů.

„Prostřednictvím  informačních  listů usilujeme o to, aby klient před nákupem životního pojištění získal takové informace, pomocí nichž by  jasně identifikoval vhodnost produktu pro svoje potřeby. Chceme, aby pochopil jeho smysl a věděl, jaké výhody mu přinese. Zároveň tímto informačním nástrojem pro spotřebitele chceme eliminovat snahy některých zprostředkovatelů, jež prodávají tyto produkty s jiným cílem, než ke kterému jsou určeny, “ říká Tomáš Síkora, výkonný ředitel ČAP.

Ke společnému využívání obsahu infolistů v praxi se přihlásily všechny členské pojišťovny ČAP, které text postupně zapracují do svých obchodních materiálů a případně jej rozšíří o další informace. Současně budou  podporovat jejich aktivní využívání zprostředkovateli před uzavřením pojistné smlouvy s klientem.

Produktové infolisty k životnímu pojištění najde spotřebitel na webových stránkách ČAP na domovské stránce v sekci „Pojistné produkty“.

Webové stránky ČAP procházejí postupně rekonstrukcí, ale již dnes se představují v nové grafické i obsahové podobě.

 „Věříme, že nová struktura a přehlednější uspořádání rubrik umožní návštěvníkům snazší orientaci na stránkách. Kromě informací o asociaci a jejích členech nebo ekonomických ukazatelů si zde veřejnost může jednoduše vyhledat např. nabídku pojistných produktů jednotlivých pojišťoven. Do konce roku také najdou spotřebitelé na našich stránkách užitečné informace z oblasti pojištění,“ dodala ke zcela nové podobě webových stránek Marcela Kotyrová, manažerka komunikace a vzdělávání ČAP.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy