Kdo povede účty VZP ?

08.06.2001 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Všeobecná zdravotní pojišťovna hledá bankovní ústav, který by jí vedl účty. Předchozím bankovním ústavem byla Agrobanka, a to až do uvalení nucené správy.

Všeobecná zdravotní pojišťovna hledá bankovní ústav, který by jí vedl účty. Předchozím bankovním ústavem byla Agrobanka, a to až do uvalení nucené správy. Poté je převzala GE Capital Bank. Poté nastaly rozpory o to, kde mají být účty vedeny, a tak do sporu zasáhl Úřad pro hospodářskou soutěž, který rozhodl, že musí být vyhlášeno výběrové řízení. Tato zakázka velice lukrativní, protože většina zdravotnických zařízení si zřizuje účty ve stejném bankovním ústavu, objevilo se docela velké množství zájemců.

Zájem o účast v obchodní veřejné soutěži projevilo šest bank: GE Capital Bank, Komerční banka, Česká spořitelna, ČSOB, Citibank a Raiffeisenbank. Toto výběrové řízení bylo vyhlášeno 28. února tohoto roku a možnosti zaslat svou nabídku měli banky do 5. dubna. Nyní jejich nabídky posuzuje komise, která je složená ze třinácti zástupců Správní rady VZP a dvou zástupců z Všeobecné zdravotní pojišťovny.

Komise jednotlivé nabídky posoudí a vypracuje zprávu. Tyto podklady pak dostane ředitelka VZP Jiřina Musílková, která rozhodne o vítězi. Již nyní je známo, že dvě banky byly vyřazeny, protože nedodali všechnu dokumentaci a nesplnili všechny podmínky. VZP však nechce zveřejňovat jejich jména, protože se jí to zdá nekorektní. Toto vyhodnocování nabídek bude ukončeno 3. července. Poté bude vyhlášen vítěz, se kterým bude do třiceti dnů uzavřena smlouva. Ovšem jen tehdy pokud žádný z uchazečů nevznese námitku.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ