Jak banky zareagovaly

06.09.2001 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Vypadá to, že klienti zatím vyšli z bitvy bank o zvýšení poplatků při výběru z bankomatů skoro bez šramů. Banky se zatím většinou rozhodli nepřenášet finanční zátěž na své klienty.

Vypadá to, že klienti zatím vyšli z bitvy bank o zvýšení poplatků při výběru z bankomatů skoro bez šramů. Banky se zatím většinou rozhodli nepřenášet finanční zátěž na své klienty. Výjimkou je Komerční banka a Živnostenská banka, které v této otázce ještě nemají jasno. Klienti Komerční banky by se vše měli dozvědět v průběhu září, kdy by je banka měla informovat o změnách v novém sazebníku, který bude platný od října.
Ostatní banky tedy v dohledné době žádné velké zdražování neplánují. ČSOB zatím jako jediná banka má své výběry úplně zdarma, ať se jedná o bankomat kterékoliv banky. U České spořitelny zůstává poplatek při výběru z bankomatu ČS na 4 korunách a u cizího bankomatu na 20 korunách. A GE Capital bank zvýšila poplatek účtovaný klientovi na 10 Kč při výběru z jiného bankomatu, ale až po dvou výběrech, které jsou zdarma.
Banky tedy budou mezi sebou od října účtovat poplatek 47 korun za každý výběr klienta jiné banky, než které patří bankomat. Dá se předpokládat, že banky se prozatím rozhodly nepřenášet tyto náklady na své klienty. Budou tedy i nadále dotovat výběry z bankomatů. Je však jasné, že pokud banky zjistí, že nejsou schopny tyto náklady dotovat, budou nuceny alespoň část nákladů přenést na své klienty. To však prozatím podle všeho nehrozí.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ