Co týden dal?

14.09.2001 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Teroristický útok na USA, problémy pojišťovny Universal a obměna grafiky klíčových pasáží serveru - to jsou hlavní témata tohoto týdne. Uvnitř zprávy zajímavé odkazy a tipy, na které byste jinak nenarazili !

Úvod

Vážení čtenáři,
od tohoto týdne začínáme v rámci zpravodajského servisu pro Vás s publikací shrnutí veškerého dění v průběhu uplynulého týdne. Článek, který jsme se rozhodli pojmenovat "Co týden dal?" Vám bude přinášet každé páteční odpoledne shrnující informace ze světa, z domova a zároveň Vás bude informovat o novinkách na našem serveru, které se za posledních sedm dní udály. Článek bude vždy protkán řadou interaktivních odkazů na zprávy a zajímavé stránky rozeseté po celé oblasti www.finance.cz. Věříme, že Vás naše shrnutí "Co týden dal?" zaujme a že se stanete jeho pravidelnými čtenáři!

Jaroslav Paclík
Šéfredaktor www.finance.cz

Posledních 7 dní ve světě

Veškeré dění v uplynulém týdnu přehlušily události ve Spojených státech. Nálet na newyorkské budovy World Trade Centra a na Pentagon se stal tématem číslo jedna ve všech médiích. Server www.finance.cz nezůstal v tomto ohledu v žádném případě pozadu a po celou druhou polovinu týdne přinášel zajímavé zpravodajství a komentáře. Z těch nejčtenějších vybíráme příspěvek s názvem Teroristický útok století, doplněný o sled událostí  provázejících celý útok. Pečlivě jsme mapovali i vliv náletu na cestovní ruch do a z USA (více zde). Celá řádka příspěvků se zabývala doporučeními pro investování na kapitálových trzích.

Posledních 7 dní u nás doma

Také Česká Republika byla šokována útokem teroristů na USA. Své obchody přerušila Burza cenných papírů. Svou práci přerušila řada podniků. Trochu v postraní zůstaly další události, které se také bezprostředně dotýkají našich občanů. Hrubý domácí produkt meziročně vzrostl 3,9%, inflace (vyjádřená indexem spotřebitelských cen) se snížila meziměsíčně o 0,2%. V týdnu jsme také zaznamenali vyhlášení nucené správy nad relativně nevýznamnou Pojišťovnou Universal.

Posledních 7 dní na našem serveru

Celou řadu novinek mohl zaznamenat běžný návštěvník www.finance.cz především v grafice našich stránek. Moduly na hlavní stránce serveru a na stránkách jednotlivých sekcí (například bankovnictví, bydlení či leasing) obohatily nové ikonky. Věříme, že se Vám budou líbit. V týdnu se nám také povedlo rozproudit s ohledem na rychlý sled událostí zajímavé diskuze. Ta největší - k dění v USA - běží na této stránce. Zapojit se můžete i do "chatu" k problémům Pojišťovny Universal.

Anketa posledních 7 dní

V tomto týdnu se Vás na hlavní stránce ptáme, zda si myslíte, že útok teroristů na USA bude mít katastrofální celosvětový dopad? Anketa je stále velmi vyrovnaná (cca 50% pro a 50% proti). Čekáme, že se po víkendu rozhodne.
Nakonec malá motivace, proč hlasovat! Léto sice už skončilo, ale tričko s logem našeho serveru nemusí být k zahození. Ten, kdo se zapojí do hlasování, má šanci na jeho získání. 

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU