Vlastní bydlení a penze

17.10.2001 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Pořídíte-li si včas vlastní bydlení, zachováte si v důchodu vyšší životní úroveň. Vyplývá to ze studií evropských stavebních spořitelen.

Lidé, kteří si v produktivním věku zabezpečí vlastní bydlení, se v budoucnu budou muset méně spoléhat na příjmy z důchodu. Jak dokazují aktuální studie, vlastníci nemovitostí mají lepší kvalitu bydlení a života nejen v mladém věku, ale díky bydlení bez povinnosti platit nájemné jsou jejich finanční možnosti i ve vyšším věku mnohem větší.

Tak to tvrdí studie vypracované evropskými stavebními spořitelnami a prezentované na kongresu evropských stavebních spořitelen.

XIII. kongres evropských stavebních spořitelen se uskutečnil koncem září ve španělské Palma de Mallorca, tentokrát pod mottem "Financování bydlení přesahuje hranice". Čtyřdenní kongresový program se zabýval aktuálními tématy, jež se přímo či nepřímo odrážejí  v činnosti a hospodaření stavebních spořitelen v mnoha evropských zemích. Zazněly zde například diskusní příspěvky na téma, jak se jednotlivé evropské země vypořádávají s evropskými rámcovými podmínkami. Pozornost byla věnována i problematice přistěhovalectví nebo stárnutí evropské populace se všemi jeho sociálními i hospodářskými dopady. Hlavním tématem kongresu však bylo přirozeně stavební spoření a financování bydlení.

Asociace evropských stavebních spořitelen sdružuje stavební spořitelny z Belgie, České republiky, Egypta, Francie, Itálie, Izraele, Kypru, Lucemburska, Maďarska, Maroka, Německa, Norska, Rakouska, Slovenska, Španělska, Tunisu, Turecka a Velké Británie.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ