Nové VOP od 1.11. 2001

09.11.2001 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Raiffeisen stavební spořitelna má nové Všeobecné obchodní podmínky pro stavební spoření, platné od 1. 11. 2001 pro všechny nové klienty…

Co nového tyto podmínky přinášejí a jaké změny z nich vyplývají?
Byly zachovány čtyři různé tarify. Nyní si klienti mohou vybrat ze  dvou nových spořících a dvou nových úvěrových tarifů.

Úvěrové tarify:

  • tarif R-01 - Obnova
  • tarif S-01 - Domov

U obou úvěrových tarifů  postačuje k získání  úvěru ze stavebního spoření naspořit 40% z cílové částky (což je jedna z věcí, kterou se oba tarify liší od dřívějších tarifů R a S). Tyto tarify jsou určeny pro klienty, kteří hodlají čerpat úvěr v kratším časovém horizontu a chtějí  např. využít i překlenovací úvěr. Úroční vkladu je 3% p.a., úročení úvěru 6% p.a. Po 5 letech pokud klient odmítne úvěr nemá nárok na úrokové zvýhodnění.

Tarif  R-01  je určen především pro rychlé získání nižšího úvěru zejména na rekonstrukci či modernizaci bytu. Měsíční splátka úvěru je shodná s minimální výší měsíčního vkladu (0,7% z cílové částky), což na jedné straně vede k rychlému získání úvěru (při min vkladu po 56 měsících), ale na druhou stranu je úvěr též rychle splatný (max 7 let).

Tarif S-01 je určen pro klienty, kteří uvažují o dlouhodobějším financování a získání vyšších částek např. na koupi bytu, rodinného domku, apod.  s delší dobou splácení (11 let). Měsíční splátka úvěru i minimální měsíční vklad je roven 0,5% z cílové částky. Při min. vkladu lze úvěr získat po 78 měsících.

Spořící tarify:

  • tarif D-01 - Jistota
  • tarif M-01 - Budoucnost

Oba spořící tarify jsou určeny především k dlouhodobějšímu spoření (min 5 let) s cílem získání vyšších výnosů. U těchto tarifů zůstává  zachována výše bonusu při odmítnutí úvěru po 5 letech spoření - úročení vkladu 4% p.a. Pro získání úvěru zůstává zachován poměr úspor a úvěru v poměru 50:50 (je třeba naspořit 50% z cílové částky). Úroční vkladu je 3% p.a., úročení úvěru 6% p.a. 

Tarif D-01 je určen pro všechny klienty se všemi výhodami stavebního spoření. Možnost získání úvěru ze stavebního spoření (při min. výše měsíčního vkladu - 0,5% cílové částky - za 86 měsíců) s dlouhou dobou splácení - 18 let - nízkými měsíčními splátkami (0,38 z cílové částky).

Tarif  M-01  je určen pro děti a mládež do 25 let. Tarif je zvýhodněn bezplatným vedením vkladového účtu a sníženou úhradou za uzavření smlouvy na 0,75 % z cílové částky (ostatní tarify 1% z cílové částky). Možnost získání úvěru ze stavebního spoření (při min. výše měsíčního vkladu - 0,3% cílové částky - za 95 měsíců) s dlouhou dobou splácení - 21 let - nízkými měsíčními splátkami (0,3% z cílové částky).


Pokud se Vám některý z tarifů líbí více než Váš stávající tarif může podle nových VOP platných od 1. 11. 2001  Raiffeisen stavební spořitelna sjednat s účastníkem stavebního spoření na základě jeho písemné žádosti platnost těchto VOP  i pro smlouvy o stavebním spoření sjednané před jejich účinností, tj. do 31. října 2001 včetně.

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ