Euro koupíte i za méně než 32 korun

02.01.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Nová evropská měna je k mání v bankách i směnárnách. Výhodný kurz Euro / Koruna ke dnešnímu dni nabízí například pražská směnárna Exchange.

Za jedno euro tam dnes zaplatíte rovných 32 korun. Za 32,07 Kč nakoupíte euro u internetové eBanky. Další banky již tak výhodné kurzy nenabízejí. V Komerční bance si novou měnu pořídíte za 32,51, v České spořitelně za 32,57 korun. Kurzy pro prodej deviz jsou vesměs asi o 30 - 50 haléřů levnější. Kurzy devizy prodej v České spořitelně činí ke dnešnímu dni 32,257 koruny.

Ve směnárnách bank můžete vyměňovat stále i zanikající evropské měny (marky, šilinky, liry, franky, guldeny atd.). Kurzy pro německou marku naleznete na této stránce. Ve spořitelně prodáte 1 marku za 15,84 korun. Ve směnárně Exchange méně výhodně za 15,60 Kč. 

Vývoj kurzů evropských měn vůči koruně je v poslední době nepříznivý. Měny výrazně oslabily. Proto není zrovna nejvhodnějším řešením chodit do směnárny a měnit za koruny. Lepší by bylo vyrazit za útratou do zahraničí. Jako dobré řešení se nám jeví i sjednání termínovaného vkladu v nějaké z českých bank. Za tento typ vkladů nemusíte platit na rozdíl od běžných účtů žádné poplatky. Ve starých měnách zakládají termínované vklady už jen vybrané banky. Informujte se o nabídce vkladů přímo na zelených linkách českých bank. Telefonní čísla naleznete zde!

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ