Hypotéky u GE Capital Bank v roce 2001

25.01.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


GE Capital Bank patří čtvrté místo na českém trhu v počtu poskytnutých hypoték. Jakých výsledků banka dosáhla v hypotečním úvěrováním v loňském roce se dočtete v této zprávě.

Počet zpracovaných hypotečních úvěrů GE Capital bank vzrostl v roce 2001 oproti roku 2000 o 230%. Banka poskytla 1491 hypotečních úvěrů v objemu 1,4  mld. Kč.

Banka zaznamenala zvýšení  zájmu klientů o hypoteční úvěrování v druhé polovině loňského roku, kdy od konce května 2001 banka uvedla na trh nový program pod názvem Dostupné bydlení. Pro "Dostupné bydlení" je charakteristická rychlost a jednoduchost zpracování, ale především možnost získat hypotéku až na 85 % obvyklé ceny nemovitosti.  V rámci tohoto programu poskytla banka 1044 hypoték v objemu 955 mil. Kč. 

Výraznou pomocí klientům je též  rychlost zpracování hypotečního úvěru a to do 5 dnů od předání požadovaných dokumentů. Tato expresní služba je zcela zdarma a jedná se o standardní lhůtu. Většina ostatních bank pokud expresní zpracování úvěru nabízí si účtuje za tuto službu poplatek.

A na jaký účel byly hypotéky v loňském roce klienty nejvíce využívány?

  • na koupi nemovitosti  -  61% hypoték
  • na výstavbu nemovitosti  -  36 % hypoték
  • na refinancování, vypořádání podílu a jiné účely  - 3 % hypoték.

Hypotéky GE Capital Bank jsou poskytovány od 300 tis. do 5 mil. Kč s dobou  splatnosti od 5 do 20 let.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ