Druhým největším fondem je...

10.04.2002 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Rok 2001 byl pro Penzijní fond České pojišťovny opět úspěšný. Výsledkem jeho hospodaření je zisk ve výši 180 mil. Kč, což je při porovnání s rokem 2000 o 17 % více.

Rok 2001 byl pro Penzijní fond České pojišťovny opět úspěšný. Výsledkem jeho hospodaření je zisk ve výši 180 mil. Kč, což je při porovnání s rokem 2000 o 17 % více. Zároveň se zvýšil objem aktiv spravovaných fondem meziročně o 33 % na výsledných 5,75 miliard Kč.
Zakladatelem a jediným akcionářem je Česká pojišťovna a.s., fond tedy zůstává v českém vlastnictví a patří k jedné z největších finančních skupin u nás. V loňském roce byl navýšen základní kapitál o 100 milionů na celkových 210 milionů korun a stal fondem s nejvyšším objemem kapitálové vybavenosti na trhu.
"V loňském roce jsem získali celkem 55 tisíc nových klientů a dnes jich obsluhujeme již 330 tisíc. Penzijní fond České pojišťovny se tak stal druhým největším penzijním fondem v České republice. Spolu s tím se postupně mění i struktura klientského kmene, zvyšuje se podíl účastníků, kterým na penzijní připojištění přispívá jejich zaměstnavatel. Současně se snižuje i průměrný věk účastníků a rostou jejich úložky.", uvedl Ing. Tomáš Matoušek, výkonný ředitel Penzijního fondu České pojišťovny.
Tedy celostátní trend ve zvyšování příspěvků od zaměstnavatelů se potvrdil i u toho fondu. Konečně  snad i zaměstnavatelé objevili kouzlo daňových úspor z penzijního připojištění

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY