Studentská soutěž "Byt ČMSS 2003"

24.10.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Pro posluchače stavebních fakult a fakult architektury je tu zajímavá příležitost. Mohou se zúčastnit soutěže a získat cenu za první místo ve výši 30 tisíc korun.

V České republice představují byty v panelových domech podstatnou část bytového fondu. Existuje zde více než 1,2 milionu takových bytů. Naprostá většina těchto bytových jednotek vykazuje velkou zchátralost způsobenou podceňováním a zanedbáváním údržby v uplynulých letech. Pro jejich obyvatele, kteří jsou dnes stále častěji současně i jejich vlastníky, je proto prioritou komplexní rekonstrukce a modernizace panelových bytů, aby odpovídaly požadavkům na moderní bydlení a poskytovaly dostatečný komfort.  

Za vyhlášením soutěže "Byt ČMSS 2003" stojí snaha ČMSS rozšířit nabídku možností pro rekonstrukce a modernizace panelových bytů a upozornit na zajímavé a netradiční alternativy úprav tohoto typu bydlení. Na soutěži s vyhlašovatelem spolupracuje Česká komora architektů.

Soutěž je určena posluchačům Fakulty stavební ČVUT v Praze, Fakulty architektury ČVUT v Praze, Fakulty stavební VUT v Brně, Fakulty architektury VUT v Brně, Fakulty architektury TU v Liberci, Fakulty stavební VŠB-TU v Ostravě, Katedry architektury VŠUP v Praze a AVU v Praze, obor Architektonická tvorba.

Předmětem soutěže je zpracování soutěžního návrhu na architektonické řešení typového panelového bytu 3+1 ve stavebních soustavách T06 B, T08 B, B-70 a VVÚ-ETA. Soutěžní návrh bude předložen v jednom vyhotovení. Jeho součástí je:

  • vyplněná přihláška
  • výstavní panel s grafickým ztvárněním soutěžního návrhu (KAPA deska formátu B1 orientovaná na výšku), které by musí dostatečně charakterizovat soutěžní návrh
  • průvodní zpráva (podrobné informace o koncepci řešení včetně ekonomické náročnosti). Řešení musí respektovat statiku domu a náklady na rekonstrukci nesmí překročit částku 500 tisíc Kč (odhad projektových, materiálových a stavebně-pracovních nákladů).

Kompletní soutěžní návrh je nutné doručit na adresu vyhlašovatele nejpozději 28. února 2003 (ČMSS, Vinohradská 3218/169, 100 17 Praha 10). Více informací na stránkách stavební spořitelny.

Takže pozor, pokud máte nějaký nápad či řešení neváhejte! Ve hře je třicet tisíc korun, které čekají možná právě na Vás!

Zdroj: TZ ČMSS

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ