Uzavíráte stavební spoření ke konci roku?

06.01.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Stejně jako každý rok, i letos mnoho lidí nechalo uzavření stavebního spoření až na poslední dny roku. V naší anketě jsme se vás ptali zda se necháte nalákat nabídkami stavebních spořitelen a stavební spoření se uzvařete.

Konec roku je pro stavební spořitelny již tradičně spojen s velkým množstvím klientů, kteří se na poslední chvíli rozhodnou uzavřít stavební spoření a získat státní podporu ještě i za již končící rok. Stavební spořitelny v tomto období lákají nové klienty různými akcemi, jako jsou soutěže, zvýhodnění nebo malé dárky ke každé smlouvě.  Právě tyto nabídky mohou některým pomoci v rozhodování, zda smlouvu uzavřít.

V naší anketě v sekci Bydlení jsme se vás ptali, zda se necháte před koncem roku nalákat stavebními spořitelnami a stavební spoření si uzavřete. A co z ankety vyplynulo? Většina ze čtenářů, kteří na anketu odpověděli již má uzavřenu smlouvu o stavebním spoření (61%). Ze zbývajících odpovídajících se potom 18% nenechá před koncem roku ovlivnit a smlouvu o stavebním spoření si neuzavře. O možném uzavření smlouvy jestě před koncem roku uvažovalo 21 % čtenářů.

Většina tedy již smlouvu o stavebním spoření uzavřenu má, nebo se nenechá ovlivňovat nabídkami spořitelen. Při uzavírání stavebního spoření jsou důležité jiné parametry než zrovna probíhající soutěž nebo možnost získání  malého dárku k uzavřené smlouvě a to především v okamžiku, kdy uzavíráme smlouvu s tím, že v dohledné době chceme získat z této smlouvy úvěr na řešení své bytové situace.

A na závěr ještě grafické zobrazení výsledků ankety:

Necháte se před koncem roku nalákat spořitelnami a uzavřete stavební spoření?


Ano - uvažuji o smlouvě
Ne - nenechám se ovlivnit
Ne - stavební spoření již mám

 

Nezapomeňte hlasovat v nové anketě!!!

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ