Prosincové akční nabídky: Boj o úvěry jde do finále

01.12.2010 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Tady dostanete kameru Sony, tam zase kožené pouzdro na platební kartu. Finanční instituce nadělují na konci roku dárky, odpouští poplatky či snižují úroky.

Stejně tak jako v supermarketech, i na trhu finančních produktů jsou každý měsíc vyhlašovány různé akční nabídky. Finance.cz se rozhodly zveřejňovat vždy na začátku měsíce článek, který bude na probíhající akce upozorňovat.

Mapujeme akční nabídky bank, pojišťoven, stavebních spořitelen, družstevních záložen a penzijních fondů. Zmiňujeme nejen akce, které začnou a skončí daný měsíc, ale i ty, které začaly třeba v říjnu a budou trvat do konce prosince. Zda zařadit časem i investiční produkty, bude záležet na vaší poptávce, kterou můžete vyjádřit v diskuzi pod článkem.

Diskuze je důležitou součástí článku. Ten totiž na akční nabídky jenom upozorňuje - nekomentuje a neanalyzuje je. Dozvíte se tedy, že např. banka X odpouští v prosinci poplatek za sjednání hypotéky. Zda je u ní však výhodné sjednat úvěr, když zohledníme další faktory, bude až předmětem možné následující diskuze.


Banky


  • Do 31. prosince 2010 běží vánoční kampaň Citibank zaměřená na podporu Citi Clubu a jeho výhod pro držitele Citi kreditních karet. Po celý rok mají klienti Citibank při platbě Citi kreditní kartou možnost získat slevy až 25 % u obchodních partneru Citi Clubu. Nad rámec této standardní nabídky budou moci v rámci vánoční kampaně získat od většiny partneru Citi Clubu další výhody. Bude se jednat o vyšší procento slevy nebo například o věcný dárek.
  • ČSOB nabízí do 10. prosince zvýhodněný úvěr na rekonstrukci nebo modernizaci bydlení. Lze získat až 600 tisíc korun bez ručitele či zajištění a v období kampaně se neplatí poplatek za vyřízení půjčky. Pokud si do 10. 12. pořídíte novou kreditní kartu a do 31. 12. provedete alespoň tři transakce u obchodníka, obdržíte dárek - kožené pouzdro na platební karty.
  • Pokud uzavřete do konce roku u GE Money Bank její Expres půjčku, máte mimořádnou splátku a předčasné splacení bez poplatku. Tuto možnost neztratíte po celou dobu trvání půjčky (pozn. redakce: až 96 měsíců). Mimořádná splátka je bez poplatku i u hypoték nad 2 mil. Kč. Všem, kteří si pořídí novou kreditní kartu MoneyCard Gratis, MoneyCard Plus nebo MoneyCard Gold do 31. prosince 2010, nabízí GE po dobu prvních 6 měsíců od podpisu smlouvy 0% úrokovou sazbu na platby kartou. Do 10. 12. 2010 si mohou klienti GE otevřít Revolvingový termínovaný vklad v korunách s dobou vkladu 6 měsíců a úrokovou sazbou 4 % p. a. platnou do první obnovy termínovaného vkladu. Min. vklad do tzv. programu 50:50 je 80.000 Kč, tj. min. 40.000 Kč na nákup podílových listů a min. 40.000 Kč na termínovaný vklad.
  • Komerční banka nabízí u hypotéky při tříleté fixaci úrokovou sazbu od 3,75 %. Pokud zvolí zájemce o hypotéku fixaci na pět a více let, získá v rámci akční nabídky KB bonus ve výši 4.000 Kč. Akční nabídka úrokových sazeb a jednorázového bonusu platí při podání žádosti o hypotéku v období do 23. prosince. Smlouva o hypotečním úvěru pak musí být uzavřena do 28. února 2011. Do konce roku 2010 mohou majitelé kreditních karet MasterCard soutěžit o 250 cen, např. o skútr Vespa či kameru Sony. Výhru získá majitel kreditní karty MasterCard, který bude platit co nejčastěji, a to v době od začátku října až do konce roku 2010. Do soutěže pořádané KB se počítají platby osobní kreditní kartou MasterCard za zboží nebo služby včetně využití služby Cashback v minimální výši 200 Kč.
  • Speciální nabídka LBBW Bank spočívá v garantované úrokově sazbě 3,79 % p.a. pro vybrané fixace. Nabídka je platná do 3. 12. 2010. Úroková sazba 3,79 % p.a. je určena pro jakýkoliv typ hypotečního úvěru na bydlení do maximální výše 70 % hodnoty nemovitosti (tzv. LTV) v minimální výši 1 milion korun s fixací na 3, 4 nebo 5 let.  Pro hypotéky s LTV vyšším než 70 % je sazba stanovena na 4,09 % p.a. Podmínkou nabídky je zřízení Konta 5 za 50, čistý příjem domácnosti minimálně 25 000 Kč a pojištění k úvěru.
  • V Hypoteční bance běží od 1. 12. dva měsíce akce v podobě slevy na poplatku. A to poplatku za mimořádnou splátku sjednanou v úvěrové smlouvě. Místo standardního 1 % ze sjednané splátky jistiny budete moci zaplatit paušální poplatek ve výši 1 000 Kč za každé datum předem sjednané mimořádné splátky.
  • U Oberbank probíhá od 18. 10. akce na termínovaný vklad Top jistota na 1 rok. V rámci nabídky získáte úrokovou sazbu 1,8 %.  Podmínkou získání akční úrokové sazby je aktivní účet Oberbank Žirokonto nebo minimální výše vkladu 300.000 Kč.
  • Minimální úroková sazba spotřebitelského úvěru Rychlá půjčka činí u Raiffeisenbank akčních 7,8 % (původně 9,8 %).  Pokud budete po celý rok svůj úvěr bez problémů splácet, jednou ročně vám banka vrátí bonus ve výši jedné čtvrtiny měsíční splátky. Akce platí do konce roku.
  • U Wüstenrot hypoteční banky jsou hypotéky s pětiletou fixací do 85 % LTV v prosinci bez poplatku za vyřízení. Za vyřízení hypotéky do 70 % LTV u jednoleté, dvouleté a tříleté fixace úrokové sazby zaplatíte jednotný poplatek 2999 korun. Úspora na poplatku u těchto hypoték tak činí minimálně 5000 korun.  Platí do 15. prosince 2010.
  • Od října 2010 nabízí Volksbank možnost založit si Běžný spořicí účet přes internet. Na podporu nového prodejního kanálu běží od poloviny října kampaň, jejíž součástí je online hra Modří králíci s mottem „Vyhraj počáteční vklad na svůj účet“. Pokud si zahrajete před založením účtu, získané body vám budou na nově otevřený účet připsány ve formě finanční odměny, která může činit až 750 korun. Akce byla prodloužena do 23. 12. 2010. V polovině října 2010 VB zahájila podzimní hypoteční kampaň Hypotéka bez starostí. V rámci této kampaně budou mít zájemci možnost získat nové i refinancované hypoteční úvěry s úrokovou sazbou za 3,79 % p.a. a se zvýhodněným 50% poplatkem za jejich zpracování. Akce platí do 7. prosince 2010 s podmínkou uzavření smlouvy do konce ledna 2011. Od listopadu běží akce na termínované vklady k Běžnému spořicímu účtu. Je připraven bonus ve výši až 10 000 Kč, pokud si uložíte peníze na 2 roky. Nabídka je platná do 20. 12. 2010.


Stavební spořitelny


  • Novým klientům, kteří do konce roku 2010 uzavřou smlouvu o stavebním spoření s výší cílové částky do 150 tisíc Kč, připíše Českomoravská stavební spořitelna prémii odpovídající stoprocentní slevě z úhrady prvotní smlouvy, maximálně 1500 Kč. Úhradu za uzavření smlouvy je třeba zaplatit do 31. 1. 2011, prémie bude připsána v únoru 2011. K částce, která bude na účet stavebního spoření vložena do 31. 12. 2010, připíše Liška prémii až 1500 Kč podle výše vložené částky. Prémie bude připsána v dubnu 2011.
  • Smlouvu s extra úrokem 2 % + 2 % můžete uzavřít u Modré pyramidy do 31. 1. 2011.
  • Pokud uzavřete do 31. 12. 2010 novou smlouvu o stavebním spoření u Raiffeisen stavební spořitelny s cílovou částkou alespoň 200 000 Kč, získáte dvojnásobné úročení svých vkladů v prvním roce spoření. Kdo dává přednost okamžité slevě, může ke své nové smlouvě o stavebním spoření získat mimořádnou prémii až 1500 Kč – podle výše zůstatku na svém spořicím účtu k 31. 1. 2011.
  • Stavební spořitelna České spořitelny prodlužuje nabídku na vyřízení překlenovacího úvěru Hypo trend bez poplatku. Nově se zvýhodnění vztahuje na úvěry, u nichž si v rámci úvěrové smlouvy pojistíte schopnost splácet úvěr včetně ztráty zaměstnání. Nabídka platí do 31. prosince 2010. SSČS se rozhodla prodloužit do 31. prosince 2010 také zvýhodněnou nabídku překlenovacích úvěrů s 10% akontací. Díky ní získáte úrokové zvýhodnění 0,25 % p. a. a sníženou měsíční splátku úvěru.
  • Wüstenrot stavební spořitelna nabízí smlouvy o stavebním spoření s úrokem z vkladů 2,5 % ročně. Pokud si u Wüstenrotu do 20. prosince současně sjednáte i povinné ručení a úhradu za uzavření smlouvy i první roční pojistné zaplatíte do 27. 12. získáte dálniční známku na rok 2011 zdarma.


Pojišťovny


  • UNIQA do 31. 12. 2010 nabízí k povinnému ručení dvojnásobný bonus za jízdu bez nehod za poslední 2 roky. Tento navýšený bonus vám zkopíruje i pro vaše havarijní pojištění, pokud bude výhodnější než bonus vyježděný v předchozím havarijním pojištění. Služba MeteoUNIQA (varování před nepříznivým počasím) je bez poplatku, navíc si můžete vybrat jednu prémiovou výhodu z následujících: rozšířená asistence - luxusní verze asistenčních služeb; úrazové pojištění pro řidiče s pojistnou částkou 1 milion korun; pojištění denní dávky pro případ hospitalizace; nebo cestovní pojištění.
  • Při sjednání nového povinného ručení současně se stavebním spořením do 20. prosince poskytuje Wüstenrot (kromě bonusu za jízdu bez nehod ve výši až 60%, zvýhodnění majitelů vozidel z menších měst a obcí, tj. standardních zvýhodnění)mimořádnou slevu 10 %, klient dále získá dálniční známku na rok 2011 zdarma.


Penzijní fondy


  • Za uzavření smlouvy o penzijním připojištění u PF ČS nebo převodové smlouvy můžete získat jako dárek taštičku HUSKY. Akce platí od 4. 10. 2010 až do vyčerpání zásob.

Autor článku

Tomáš Skolek  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ