Vydány HZL v objemu 300 mil Kč

22.04.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Česká spořitelna 15.4.2003 vydala zbývající část emise pětiletých hypotečních zástavních listů ze dne  6. března 2003.

Jmenovitá hodnota prvního vydání činila 2,7 mld. Kč a  nyní byla vydána zbývající část v objemu 300 mil Kč. Souhrnná celková jmenovitá hodnota emise tak dosáhla 3,0 mld. Kč. Vydáním zbývající části emise se naplnil její celkový maximální objem. HZL v rámci celé emise nesou pevný kupón 5,20 % p.a., splatné jsou v roce 2008 a byl jim přidělen ISIN CZ0002000235.

HZL České spořitelny o jmenovité hodnotě 10 000 Kč je možné od poloviny dubna nakoupit  ve vybraných pobočkách ČS. Podmínkou k nákupu HZL v České spořitelně je platný majetkový účet klienta ve Středisku cenných papírů.  Prodejní cena HZL České spořitelny se stanovuje denně podle aktuálních výnosů na českém dluhopisovém trhu. Čistý výnos do splatnosti HZL České spořitelny při nákupu na pobočce České spořitelny činil  pro investora - fyzickou osobu - v posledních 30 dnech 2,30 % - 2,50 %. Zvláštní službou pro fyzické osoby je zasílání výnosů na stanovený peněžní účet. Česká spořitelna také nabízí odkup HZL od klienta před splatností HZL. Doba vypořádání prodeje i nákupu je tři dny.

Emise je součástí patnáctiletého dluhopisového programu hypotečních zástavních listů, jehož celkový maximální objem nesplacených hypotečních zástavních listů stanovila Česká spořitelna na 10 mld. Kč. Prospekt dluhopisového programu se společnými emisními podmínkami a emisní dodatek s doplňkem emisních podmínek pro danou emisi schválila Komise pro cenné papíry a jsou k dispozici u České spořitelny jako emitenta a vedoucího manažera emise a na burze. Cílem dluhopisového programu je podpořit dynamický rozvoj hypotečních úvěrů, využít příznivých tržních podmínek a nabídnout bezpečný investiční instrument se zajímavým výnosem.

zdroj: tisková zpráva ČS

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ