Akontace u překlenovacích úvěrů snížena na 20 procent

12.06.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Stavební spořitelna České spořitelny od 1. června 2003 snížila minimální uspořenou částku pro získání překlenovacího úvěru. Pro získání překlenovacího úvěru tak v současné době stačí naspořit …

…nebo jednorázově vložit pouze 20 procent cílové částky. A tyto změny všechny proběhly bez změny zajištění úvěru. Klienti tak mohou získat vyšší úvěr a to se stejným zajištěním jako doposud.

"Stavební spořitelna České spořitelny umožňuje svým klientům získat potřebné finanční prostředky již při nižší uspořené částce," uvedl Jiří Klán, předseda představenstva a generální ředitel Stavební spořitelny České spořitelny a dodal: "Snížením finančních nároků na získání úvěru jsme tak zpřístupnili   úvěry většímu okruhu klientů, kteří nedisponují hotovými penězi."

Klienti, kteří podali žádost o poskytnutí úvěru  již před 1. červnem 2003, ale podepíší  ji  až po tomto termínu, mají možnost zažádat o úpravu smluvních podmínek. Rozhodujícím dnem je datum podpisu úvěrové smlouvy.

Příklad
Klient požadující překlenovací úvěr v průměrné výši 250 tisíc Kč u spoří minimálně 50 tisíc  Kč (20 procent z 250 tisíc Kč), rozdíl ve výši 200 tisíc Kč nezajištěné části úvěru  klient  zajistí minimálně jedním ručitelem s prokázanou bonitou. Minimální výše uspořené částky, případně jednorázového vkladu klienta se tak v tomto případě snižuje ze 75 tisíc  Kč na 50 tisíc Kč.

Tabulka úrokových sazeb se sjednocenou výší akontace

min. uspořená částka v % z cílové částky

doba spoření*)

úroková sazba (ročně)

20 a více

déle než  1 rok

7,0 %

do 1 roku

7,5 %

 

6 %**)

*) Od data přijetí návrhu na uzavření smlouvy o stavebním spoření; úroková sazba úvěru zajištěného ručiteli při trvání doby spoření nad 1 rok činí 7,0 %, v opačném případě činí sazba 7,5 %.
**) Překlenovací úvěr s minimální výší úvěru 300 tisíc Kč zajištěný zástavou nemovitosti je poskytován se zvýhodněnou úrokovou sazbou 6 %.

Zdroj: Tisková zpráva Stavební spořitelny ČS

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ