CzechInvest prezentoval investiční příležitosti v České republice členům organizace YPO

10.06.2011 | , CzechInvest
Tiskovka - NEPOUŽÍVAT


9.6.2011 Do České republiky zavítala skupina představitelů firem ze Spojených států amerických. Zajímalo je mimo jiné tuzemské investiční prostředí, a proto se první červnový den setkali s generálním ředitelem agentury CzechInvest Miroslavem Křížkem a statutární náměstkyní generálního ředitele agentury CzechInvest Alexandrou Rudyšarovou.

„Na setkání se nám podařilo zvýšit povědomí o České republice mezi prestižní skupinou špiček amerických společností, které se v budoucnu mohou stát potenciálními investory,“ říká generální ředitel agentury Czechinvest Miroslav Křížek a dodává: „Možnosti, které Česká republika nabízí, je zaujaly, a proto bychom chtěli podobná setkání zintenzívnit“.

Představitelé zúčastněných amerických firem jsou členy sdružení cca 18 tisíc prezidentů a ředitelů firem z více než sta zemí světaYoung Presidents' Organization (YPO). Podmínky členství jsou věk pod 45 let a funkce ředitele či prezidenta ve firmě s nejméně 50 zaměstnanci a minimálním ročním obratem 8 milionů amerických dolarů. Více informací se můžete dočíst na www.ypo.org.

„Když investor hledá region, kde by umístil svoji investici, vždy zvažuje mnoho kritérií. Jedním z nich je i vzájemný vztah země, ze které pochází, se zemí, kde by chtěl realizovat své záměry. Díky historickým zkušenostem má Česká republika s USA nadstandardní vztahy, kterých je třeba využít,“ vysvětluje Jan Bobek, obchodní ředitel společnosti Tebodin, která je členem Sdružení pro zahraniční investice AFI.

„Setkání s americkou delegací z Young Presidents' Organization bylo velice inspirující. Členové sdružení, se kterými jsem měl možnost pohovořit, projevili velký zájem o Českou republiku a informace o její konkurenceschopnosti v Evropě,“ říká Tomáš Laboutka, ambasador komunity Sandbox pro Českou republiku. „Těší mě, že jsem našel řadu příležitosti ke spolupráci v oboru, ve kterém jsem nejvíce aktivní, a to v budování evropských start-upů. Proto bych chtěl poděkovat agentuře CzechInvest za uspořádání této akce,“ dodává.

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: Tiskovka - NEPOUŽÍVAT