Česká republika se zúčastní největšího biotechnologického veletrhu na světě

27.06.2011 | , CzechInvest
Tiskovka - NEPOUŽÍVAT


Investiční a obchodní příležitosti v České republice a možnosti spolupráce v oblasti výzkumu budou prezentovat zástupci českých firem, institucí a vysokých škol na nejvýznamnějším a největším veletrhu na světě, který se zaměřuje na biotechnologie a farmacii, BIO Convention 2011.

Každý rok se veletrhu účastní více než tisíc společností a přes 15 tisíc návštěvníků z celého světa. Letos se koná od 27. do 30. června 2011 ve Washingtonu D.C.

„Na východním pobřeží Spojených států amerických je vysoká koncentrace biotechnologického a farmaceutického průmyslu s potenciálem pro expanzi v oblasti střední a východní Evropy,“ říká generální ředitel agentury CzechInvest Miroslav Křížek a dodává: „Česká republika bude mít v rámci veletrhu vlastní národní pavilon, kde se budou prezentovat tuzemské firmy, klastry, univerzity a instituce. Máme tak jedinečnou příležitost ukázat nejen americkým subjektům vyspělost sektoru biotechnologií a farmacie v České republice“.

Druhý den veletrhu se bude konat odborná konference na téma biomedicínské prostředí v České republice se zaměřením na preklinický výzkum a vývoj v oblastech neurologie, onkologie, kardiologie a diabetu. „V regionu střední a východní Evropy jsme špičkou v tomto oboru, a právě proto je důležité, abychom byli na tak prestižních akcích co nejvíce vidět. Konkurence je totiž tvrdá, své národní pavilony má na veletrhu drtivá většina vyspělých zemí, včetně Maďarska a Polska,“ vysvětluje generální ředitel agentury CzechInvest Miroslav Křížek.

V českém národním pavilonu bude mít kromě agentury CzechInvest zastoupení 6 českých firem, výzkumná pracoviště Biocev a CEITEC a odborné klastry CzechBio a MedChemBio. Českou republiku bude na akci rovněž reprezentovat velvyslanec České republiky ve Spojených státech amerických Petr Gandalovič.

V loňském roce se podařilo české delegaci na konferenci navázat více než 100 nových kontaktů. Zájem byl především o informace o českých dodavatelích v sektoru biotechnologií a farmacie a všeobecném investičním prostředí v České republice. Konkrétně například o české výrobce diagnostických zařízení, dodavatele farmaceutických látek a o klinické testy. Otázky se rovněž týkaly infrastruktury České republiky a možností využití strukturálních fondů Evropské unie. Více informací o veletrhu naleznete na: http://convention.bio.org/.

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: Tiskovka - NEPOUŽÍVAT