WPB Capital navyšuje základní kapitál na 438,5 milionů korun

29.06.2011 | , WPB Capital
Tiskovka - NEPOUŽÍVAT


29.6.2011 WPB Capital, spořitelní družstvo, navyšuje základní kapitál na 438,5 milionů korun a přibližuje se půlmiliardové hranici potřebné pro podání žádosti o bankovní licenci. Na půl miliardy bude základní kapitál navýšen do konce roku 2011.

Růst základního kapitálu odpovídá tempu rozšiřování členské základny WPB Capital a dynamice vývoje vkladů i úvěrů. Současná změna zajišťuje zachování vysoké míry stability při zvyšování tržního podílu. „Do konce roku bude základní kapitál WPB Capital postupně navyšován na 500 milionů korun. Dosažení této hranice je potřebné pro podání žádosti o bankovní licenci,“ říká David Vidomus, vedoucí marketingu WPB Capital, spořitelní družstvo.

Navyšování základního kapitálu zajišťuje, že WPB Capital si zachovává vysokou míru stability při rostoucí členské základně. „Neustálý růst členské základny dokazuje, že na dnešním bankovním trhu je prostor pro další konkurenci. Vysoký základní kapitál potvrzuje, že klienty oslovuje silná a stabilní společnost,“ dodává David Vidomus.

Nové klienty úspěšně oslovuje v lednu představený běžný účet a internetbanking zdarma. V průběhu letošního roku budou zavedeny také platby SIPO, možnost kontokorentního úvěru a zahraniční platební styk. Pilířem produktové nabídky WPB Capital, spořitelní družstvo zůstávají vysoce úročené vkladové účty. Klienti dosáhnou úročení vkladů až 4,95 % ročně.

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: Tiskovka - NEPOUŽÍVAT