MPO a MZV se shodly na podpoře exportérů

01.07.2011 | , Ministerstvo průmyslu a obchodu
Tiskovka - NEPOUŽÍVAT


30.6.2011 Podpis Dohody o garantované úrovni služeb v oblasti prosazování obchodních zájmů českých firem ve čtvrtek završil poradu ekonomických diplomatů ČR.

Ministerstvo průmyslu a obchodu a Ministerstvo zahraničních věcí se dohodly na základních obrysech podpory pro české exportéry v zahraničí. Ministři Martin Kocourek a Karel Schwarzenberg právě dnes podepsali společnou Dohodu o garantované úrovni služeb v oblasti prosazování obchodních zájmů českých firem.

"Naším úkolem je naplnit obsahem základní teze o významu zahraničního obchodu pro Českou republiku," řekl po podpisu Dohody ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek. "Aktivní proexportní politika je klíčovou hospodářskou prioritou této vlády. Budeme dál pokračovat ve vytváření předpokladů dlouhodobého růstu českého hospodářství a v posilování naší konkurenceschopnosti."

"Ministerstvo průmyslu a obchodu řadu aktivních opatření na podporu exportu zavádí do praxe. Konkrétně to platí například o naší síti pro exportéry, ve které navyšujeme volné kapacity agentury CzechTrade v zahraničí, soustředíme se na oborovou specializaci a více se budeme věnovat aktivnímu vyhledávání obchodních a investičních příležitostí pro naše firmy,"
dodává ministr Kocourek.

"Přenášením poznatků ze zahraničních trhů, větším důrazem na podporu moderních oborů a funkčním propojením proexportní politiky s politikou inovací chceme podpořit pozitivní změny ve struktuře české ekonomiky,"
uzavírá ministr Kocourek.

Podpisem dohody vyvrcholila pravidelná porada českých diplomatů zaměřená na podporu ekonomických zájmů v zahraničí. Porada se letos zaměřila zejména na otázky spojené s novým modelem podpory ekonomických zájmů ČR v zahraničí, konkurenceschopností české ekonomiky a nebo s podporou vědy, výzkumu a inovací.

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: Tiskovka - NEPOUŽÍVAT