Seznam.cz upravuje svoji domovskou stránku

08.08.2011 | , Seznam.cz
Tiskovka - NEPOUŽÍVAT


3.8.2011 Seznam.cz začíná evoluci své domovské stránky. Postupně bude přinášet změny a obměny stránky www.seznam.cz. Začal drobným faceliftem a možností personalizace stránky i pro nepřihlášené uživatele. I mobilní home page přináší novinku – RSS kanály pro přihlášené uživatele.

Nejvýraznější změnou je možnost volby vlastního vzhledu stránky bez nutnosti se přihlásit. Každý uživatel si může vybrat jeden z nabízených vzhledů, nebo si nahrát vlastní obrázek, který se stane pozadím stránky. Vše se uloží do cookies, takže kdykoliv ze svého počítače uvidí uživatel domovskou stránku Seznam.cz s takovým vzhledem, jaký se mu líbí. „Kromě volby vzhledu si také nepřihlášený uživatel může přeskládat pořadí jednotlivých boxů. Vše je intuitivní a návodné, takže to zvládne opravdu každý a nemusí se bát, že by něco nezvládl či pokazil. Jednak jsme přidali možnost nazvanou Obnovit Seznam do původního nastavení, a jednak si nepřihlášený uživatele nemůže přidat ani odebrat žádný obsah. Takže opravdu jen skládá takové virtuální puzzle,“ komentoval Lukáš Kovač, produktový manažer, který má domovskou stránku Seznam.cz na starost.

Možnost volby vlastního vzhledu už mají přihlášení uživatelé již dlouho, stejně jako možnost přetvořit si stránku k vlastní spokojenosti. Mohou si přidat další obsah díky RSS kanálům, nastavit si pořadí zobrazovaných obsahových boxů i si zvolit funkcionality a vychytávky, které chtějí využít a které chtějí mít na své stránce.

Domovská stránka Seznam.cz je od dnešního dne v novém odlehčenějším designu. Došlo k drobným grafickým změnám, které vzhled stránky modernizují a zároveň sjednocují s designem dalších služeb společnosti Seznam.cz. Došlo k úpravě hlavičky, kde se zvětšilo pole pro vyhledávání, a přibyla rychlá možnost vyhledávání v Obrázcích. Nové místo má i Krasty, pes a maskot Seznam.cz. Místo svého původního místa u seznamu služeb bude nově právě v hlavičce stránky. Box se seznamem služeb byl zkrácen a bylo k němu přidáno počasí, které bude automaticky ukazovat počasí v kraji, kde se uživatel nachází. Pokud někdo bude chtít počasí pro svoje město, může si regionální počasí změnit na počasí v konkrétním městě.

„Kdybych měl charakterizovat tyto změny, tak se v podstatě jedná o změny, které posouvají to, co je aktuální a každý den se mění (počasí, datum, svátek) výše na stránku, abychom ještě více usnadnili uživatelům přístup k těmto aktuálním informacím. Podobnou logiku jsme uplatnili i při přesunu boxů se Seznam Tipem a Firmami,“ dodává Lukáš Kovač, produktový manažer, Seznam.cz.

U zobrazování obsahových služeb také došlo k malým změnám. Hlavní zpráva ze serveru Novinky.cz získala větší prostor. Došlo k prohození pořadí boxů s články ze Super.cz a Sport.cz. Stream.cz bude na zajímavá videa nyní upozorňovat náhledy videí.

Změny se projeví i na mobilní domovské stránce. I po přístupu na www.seznam.cz z mobilního telefonu se objeví nový odlehčený design. Navíc uživatelé, kteří mají na své přihlášené domovské stránce nastaveno přijímání RSS kanálů, se k nim dostanou po přihlášení i v mobilní verzi.

Srpnové změny na domovské stránce www.seznam.cz, ani na její mobilní verzi nejsou posledními změnami. Již nyní Seznam.cz pracuje na dalších pozvolných úpravách. Můžete se tak těšit, že se stránka Seznam.cz bude postupně vyvíjet.

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: Tiskovka - NEPOUŽÍVAT