Hypotéka s životním pojištěním

12.09.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Od pondělí 8.9.2003 začala Živnostenská banka nabízet hypoteční úvěr Exclusive kombinovaný s kapitálovým životním pojištěním, ve spolupráci s Wüstenrot, životní pojišťovnou, a.s.

Nový hypoteční úvěr Exclusive slouží k financování investic do nemovitostí na území České republiky. Navíc poskytuje klientovi pojištění rizika pro případ smrti. Výplata pojistného proběhne v případě smrti nebo dožití podle podmínek ve smlouvě. U kapitálového životního pojištění dochází také ke spoření a právě naspořená částka včetně garantovaného výnosu od pojišťovny slouží ke splacení jistiny úvěru k datu jeho splatnosti. Hypoteční úvěr je v tomto případem zajištěn zástavním právem a také vinkulací pojistného plnění z tohoto pojištění.

Hypoteční úvěr Exclusive lze čerpat od 300 tis Kč.  Maximální výše je dána možností dostát závazků vůči bance a pojišťovně a také maximální možnou výší poskytnutého pojistného plnění.  Úvěr lze standardně čerpat do 68% obvyklé ceny nemovitosti, lze však zvolit i  variantu do 90% Praha (resp. 85% ost. regiony).

Splátky lze rozložit až na třicet let. Hypoteční úvěr je splácen měsíčně, přičemž se splácí pouze úroky a jistinu  klient splatí po 5, 10, 15 letech nebo až na konci doby splatnosti úvěru a to v závislosti na typu zvoleného kapitálového životního pojištění.
Pro všechny zájemce o tento společný úvěrový produkt je připraveno zvýhodnění pětiletého fixu úrokové sazby hypotečního úvěru o 0,5 % p.a. Tato úroková sazba je tak  nyní - bez dalších podmínek - nabízena již od 4,2 % p.a.

Další výhodou hypotečního úvěru Exclusive je úrazové připojištění Standard zdarma po celou dobu trvání kapitálového životního pojištění a na stejnou pojistnou částku, jakou má toto pojištění.

Zdroj: Živnostenská banka

Autor článku

Elena Ondrová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ