Chytrý odběratel najde nejlevnější elektřinu a plyn

06.10.2011 | , xBizon
Tiskové zprávy


Úsporu tisíců korun ročně za energie slibuje nový server Chytrý odběratel. Projekt společnosti xBizon, s.r.o., jejíž weby se zaměřují na energetiku, umožňuje domácnostem přejít k levnějšímu dodavateli během několika minut.

Chytrý odběratel (www.chytryodberatel.cz) navazuje na předchozí projekty společnosti xBizon, magazíny Nazeleno (www.nazeleno.cz) a Ceny energie (www.cenyenergie.cz). Uživatelům nabízí možnost změnit stávajícího dodavatele elektřiny nebo plynu. Nového dodavatele lze na stránkách vybrat a objednat během několika minu, celý proces je jednoduchý a navíc zdarma.

Kamil Gric, ředitel společnosti xBizon, s.r.o., k tomu dodává: „Od loňského roku přinášíme na www.cenyenergie.cz analýzy toho, jak se mění nabídka tarifů elektřiny a plynu na českém trhu. Nebyli jsme jim však schopni domácnostem efektivně zprostředkovat přechod k levnějšímu dodavateli. To se nyní mění. Chytrý odběratel je jednoduchý nástroj, který může pro změnu dodavatele využít každý.

Nový server si zakládá na své jednoduchosti: vybírat nového dodavatele lze bez složitého vyplňování desítek parametrů a údajů. Pro orientační výpočet je k dispozici několik modelových příkladů domácností. „Vzorové příklady jsme vybírali na základě analýzy českých domácnosti, používaného typu vytápění nebo dalších parametrů. Při výpočtu potom vycházíme z vlastních kalkulací, které jsou vedle údajů Energetického regulačního úřadu nejpřesnější na českém internetu,“ dodává Kamil Gric.

Důležité je také propojení nového webu s komunitními sítěmi. Na síti Facebook je možné pravidelně sledovat obsah skupiny Nechci zbytečně drahou elektřinu, kde redakce publikuje aktuální novinky. „Cílem je poskytnout zákazníkovi informace o nových tarifech a časově omezených nabídkách. Ty přichází například s různou formou garancí ceny a jinými bonusy,“  uzavírá Kamil Gric.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy