Ignorovat pojištění na cesty se nevyplácí

25.09.2011 | , PR text
Tiskové zprávy


Zajeďte si na zimní dovolenou na hory nebo do teplých krajů a to nejlépe do zahraničí. Není nadto cestovat alespoň dvakrát do roka – život je příliš krátký na to, abychom ho celý strávili v práci.

Ale aby vaše dovolená proběhla bez problémů, sjednejte si pojištění na cesty.

Vybíráme cestovní pojištění online

Ještě než se pustíte do vybírání vhodného cestovního pojištění, ujasněte si, za jakým účelem a kam se chcete vydat. Je rozdíl, pokud letíte na řecké ostrovy kvůli rekreaci nebo se chystáte do Alp jako horolezec.

V současné době můžete využít na pomoc finančního poradce, který vám poradí, jaké pojištění na cesty vám padne na míru. Jednoduše lze zadat i dané parametry výběru na stránkách pojišťoven, a tak si vyřídíte cestovní pojištění online rychleji. Pamatujte však, že cena pojištění vzrůstá s větší vzdáleností a rizikovostí cesty.

Jak vám pomůže pojištění na cesty

Již mnozí cestovatelé prohloupili, když na cestovní pojištění online rezignovali. Argumenty typu „mně se nic stát nemůže“ apod. nemají opodstatnění. Nikdy nevíte, co vás v cizí zemi může potkat. Pojištění na cesty zahrnuje náklady na lékařské ošetření v zahraničí a na převoz do nemocnice a pobyt v ní, převoz do ČR a tak dále. Jednoznačně jde o pojištění léčebných výloh. Bez pojištění na cesty byste se možná ani nedoplatili.

Většina cestovních pojištění také poskytuje asistenční službu, která funguje 24 hodin denně. Díky ní se v nouzi dozvíte potřebné informace o vašich možnostech.

Internetové pojištění

Pokud se nechcete trmácet do vzdálené pobočky pojišťovny, můžete na to jít od lesa. Vyřiďte si cestovní pojištění online. Zajímavá je obvykle sleva, kterou přes internet pojišťovny nabízejí. Často ušetříte zhruba 10% z běžné ceny, což není úplně marné. Jestliže vám něco není jasné, k dispozici je klientům ve většině případů bezplatná informační linka. Co víc si přát?

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy