Přejděte s hypotékou, ušetříte

31.01.2012 | , Equa bank
Tiskové zprávy


Uzavřeli jste u své banky před časem hypotéku s úrokem vyšším, než se vám dnes líbí? Refinancováním a přechodem k jiné bance skoro vždy ušetříte.

Právě v těchto dnech padají úrokové sazby u hypoték k historickým minimům a banky se mezi sebou předhánějí, aby získaly klienty tím, že jim nabídnou co nejnižší úroky. Já už ale hypotéku mám, to se mě netýká, řeknete si. Ale to je omyl. I když už hypotéku máte, můžete přechodem k jiné bance ušetřit v některých případech až desetitisíce.

„Klienti v Česku mají často pocit, že u banky, kde mají hypotéku, musejí zůstat navždy. To ale není pravda. Přejít s hypotékou k jiné bance, která jim nabídne lepší podmínky, je v principu velmi jednoduché a finanční úspora může být skutečně výrazná,“ vysvětluje Ondřej Hák, hypoteční expert Equa bank.

Kdy refinancovat

Refinancování hypotéky na bydlení  může každý realizovat v okamžiku, kdy mu končí úroková fixace. Teoreticky můžete refinancovat i jindy, ale zpravidla bývají s takovou akcí spojeny velmi vysoké sankce a nevyplatí se to. Každý, komu končí doba, po kterou měl zafixované úroky, by se tak měl podívat, jestli nemůže dostat od jiné banky lepší nabídku, než je ta současná.

Úrok 3,39 % u Equa bank

Equa bank patří k bankám, které právě teď nabízí v případě refinancování hypotéky na bydlení jednu z nejnižších úrokových sazeb na trhu. „V průměru nabízí Equa bank přibližně o půl procenta nižší úroky, než konkurence,“ doplňuje Ondřej Hák. „Konkrétní úspora samozřejmě záleží vždy na konkrétní hypotéce, ale nízké úrokové sazby Equa bank nejsou podmíněny řadou dalších výdajů, jako jsou poplatky za vedení běžného účtu nebo za pojištění, které mohou být v řádu stovek korun měsíčně a které jiné banky běžně klientům účtují. Na nejnižší námi nabízené úrokové sazby dosáhne u Equa bank přibližně 50 % klientů, zatímco u velkých bank jsou to podle mých odhadů často jen dvě či tři procenta lidí.“

Kolik refinancováním ušetříte

Pojďme si vzít vzorový příklad. Rodina se dvěma dětmi si vzala před pěti lety hypotéku ve výši 1 800 000 Kč na koupi bytu s úrokem 4,3 % a měsíční splátkou 11 194 Kč. Teď po pěti letech končí fixace, zbývá jim splatit 1 483 057 Kč a rozhodnou se, že přejdou k Equa bank, která nabízí úrok 3,39 %. V případě, že budou splácet ještě 15 let, bude rodina nově splácet každý měsíc jen 10 522 Kč. Každý měsíc tak ušetří 672 korun a za celých 15 let se úspora vyšplhá na 120 960 Kč .

Každý si může spočítat přesnou úsporu při refinancování své hypotéky ve speciální hypoteční kalkulačce.

Fixace nízkých úroků v dalším půl roce a dárek 5 000 Kč

Klient, kterému končí fixace úroku např. až v létě, může přijít už teď do Equa bank a ta se mu písemně smluvně zaváže, že mu v létě při refinancování hypotéky na bydlení poskytne nízkou úrokovou sazbu, na které se teď domluví. Kdyby tak začaly úrokové sazby na trhu růst, klient bude mít jistotu nízkého úroku z letošního jara. K tomu dá Equa bank každému, kdo se do 31.3.2012 zaregistruje jako zájemce o hypotéku a do 30.9.2012 uzavře smlouvu o úvěru, jako bonus 5 000 Kč.

Máte daleko do pobočky? Navštíví vás hypoteční poradce

Equa bank má aktuálně 13 poboček (čtyři v Praze, tři v Brně, dvě v Ostravě a po jedné v Mladé Boleslavi, Plzni, Liberci a v Hradci Králové). Pokud nemáte pobočku přímo ve svém okolí, můžete kontaktovat zákaznickou linku 800 500 900, která vám zprostředkuje setkání s hypotečním poradcem kdekoliv v České republice. 

Kromě hypoték nabízí Equa bank řadu dalších snadno srozumitelných bankovních produktů a služeb jak pro jednotlivce, tak pro firmy a podnikatele. K nejvyhledávanějším službám patří běžný účet  s možností vedení zdarma, výhodně úročený spořící účet  a mimořádně výnosné termínované vklady . Obsluha účtů je možná přes jednoduché a uživatelsky příjemné internetové bankovnictví, telefonicky přes klientské centrum nebo přímo na pobočkách.

equa.jpg

 

 

 

 

 

 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy