Silvestr je tady!

31.12.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Poslední den v roce. Bilancování uplynulého roku a dávání si předsevzetí do toho nového. A nejen to Silvestr je spojen se spoustou zábavy, jídla a také lepšího pití. A protože je jenom jednou v roce, je třeba si ho pořádně užít…

Poslední večer v roce tráví každý z nás po svém. Ti starší většinou doma v rodinném kruhu u televize, ti mladší většinou někde se svými kamarády - v oblíbené hospůdce, na chatě, na horách či třeba na silvestrovské párty.

Doma je doma
Nechcete letos vyrazit do společnosti? Na Silvestra můžete zůstat doma a strávit příjemný večer se svými nejbližšími. K oslavě vám postačí jen pár chlebíčků a něco šumivého na půlnoční přípitek a ve většině domácností také televizor, nebo raději i několik. K Silvestru patří také výzdoba… Použít můžete třeba rozsvícené lampióny nebo nafouknuté různobarevné balónky. Takovéto zpestření není ani moc drahé, ale zato pěkné. Balónek koupíte za několik korun, lampiony se pohybují v desítkách korun. A co na půlnoc? V papírnictví kupte třeba konfety a papírové čepičky a uvidíte, že bude pořádně veselo.
K oslavám konce roku neodmyslitelně patří ohňostroje. Pokud se vám nechce v mrazivém dni ani vytáhnou paty z teplíčka, můžete si takový ohňostroj dopřát i doma, ať už na terase, nebo na zahradě.

Silvestr v divadle
Silvestr můžete strávit také trošku jiným způsobem než obvykle. Vydejte se třeba na komorní koncert nebo do divadla. Tyto kulturní akce jsou pořádány téměř ve všech větších městech. Strávit Silvestr v kulturním prostředí je příjemná očistná kúra a do Nového roku vstoupíte pozitivně naladěni. Za takovýto odpočinkový večer dokonce ani moc neutratíte. Jistě se vejdete do několika stovek korun.

A co hory?
Jestliže jste se rozhodli strávit Silvestr na horách až teď, máte nejspíš smůlu. Dopřát si silvestrovský pobyt v některém z českých ubytovacích zařízení mohou totiž jen ti, kteří si pobyt rezervovali několik měsíců předem. Ubytovací zařízení ke konci roku praskají ve švech. Se žádostí o rezervaci pobytu v době vánočních svátků totiž klienti volají už krátce po Novém roce.

Nemáte-li nikoho, s kým byste strávili silvestrovskou noc, není důvod si zoufat a zůstávat sami. Prostřednictvím specializovaných agentur si můžete zajistit společníka či společnici, a to v průměru za pět set až tisíc korun na hodinu. Doprovod na Silvestra je vhodné objednat alespoň několik dnů předem. Může se totiž stát, že právě vámi vybraný společník bude na daný termín už zadán a vy si potom musíte zvolit někoho jiného.

I když k silvestrovské noci neodmyslitelně patří i alkohol, mějte i  v tomto případě na paměti: Všeho s mírou!

Krásného Silvestra a úspěšné vykročení do nového roku!

Autor článku

Elena Ondrová


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ