Pořiďte svým datům suspenzor

16.03.2012 | , Lenovo
Tiskové zprávy


Sportovci už dlouhou dobu vědí, že je třeba chránit si ty nejcitlivější partie. Chraňte proto i vy to nejcennější, co máte – svá data. Poradíme vám, jak na to.

Stejně jako ve sportu, tak i ve světě počítačů a internetu existují choulostivé partie. Jsou to osobní nebo firemní data, jejichž ochrana je ale často podceňována. Dokud se nám data neztratí, tak si myslíme, že zrovna nám se to stát nemůže. Když pak ke ztrátě dojde, ovládne nás lítost a vztek, ale to už je příliš pozdě. V lepším případě o data pouze přijdeme, v tom horším je někdo zneužije.
Nejlepší je tedy myslet na prevenci. Velmi často spoléháme pouze na antivirový program, ale ten nás zdaleka nemůže uchránit před všemi hrozbami. Jak tedy svá data zabezpečit ještě lépe? Není to až tak složité, jak by se mohlo zdát. Stačí na ochranu dat myslet již při nákupu notebooku či počítače.

Ty nejkvalitnější nástroje pro zabezpečení nabízí notebooky Lenovo ThinkPad společnosti Lenovo a stejně jako suspenzor ve sportu jsou tou nejlepší ochranou pro vaše data. Notebooky mají dlouhou tradici a byly prověřeny profesionály z řad právníků, ředitelů firem, obchodních oddělení, ale i například sportovců. Uplatnění proto najdou všude tam, kde je ochrana dat na prvním místě.
Jedním z nejoblíbenějších nástrojů zabezpečení notebooků ThinkPad patří integrovaný snímač otisků prstů. A jak to funguje? Jediným tahem prstu odemknete počítač, dostanete se k zašifrovaným datům na pevném disku nebo se přihlásíte do operačního systému a ke všem aplikacím.

Velmi častou situací, při které můžeme přijít o veškerá data, je pád notebooku nebo náraz v tašce. Z tohoto pohledu je proto důležitá kvalita mechanického zpracování a odolnost. Notebooky Lenovo ThinkPad jsou vyrobeny s vnitřním ochranným rámem z hořčíkové slitiny a  karbonových vláken, které zajišťují maximální odolnost, a zároveň jsou lehké. Nejdrsnější testy americké armády potvrdily, že vydrží téměř jakoukoli zátěž. Notebooky byly testovány na odolnost vůči nízkému tlaku, vlhkosti, teplotním výkyvům nebo prachu. Z toho důvodu se také produkty ThinkPad používají ve vesmírných projektech NASA.

Masivní panty z nerezové oceli vytvářejí odolné a stabilní spojení displeje se základnou. Pevný disk s důležitými daty je zabezpečený vlastním kovovým rámem s pryžovými bočnicemi pro redukci otřesů. Užitečný je určitě i systém aktivní ochrany Active Protection System, který chrání pevný disk před poškozením při pádu nebo nárazu, podobně jako airbag v autě. Vestavěné senzory totiž monitorují polohu notebooku a při detekci prudkého pohybu zaparkují čtecí hlavičky pevného disku, aby nedošlo k poškození dat.
Osobní zkušenost s odolností notebooků Lenovo ThinkPad má i náš nejúspěšnější horolezec Radek Jaroš. S notebooky ThinkPad X301 provedl výstup na dvě osmitisícovky Gahserbrum I a II. Notebooky se bez problému vypořádaly s náročnými klimatickými podmínkami a celou expedici bylo možné takřka neustále sledovat. Díky nim se dokonce podařilo provést přímý televizní přenos z výšky nad 6000 metrů, což je nejvýše v historii evropských televizí. Notebook značky ThinkPad používá i známý akrobatický pilot Martin Šonka, zkušenosti s nimi má itechnický tým F1 stáje McLaren.

Firemni_finance_T520_1.png

A jak vás notebook Lenovo ThinkPad ochrání v případě krádeže? Díky čtečce otisků prstů sice máte jistotu, že vaše data nebudou zneužita, ale ochrana může být ještě větší. Je navíc možné totiž aktivovat technologii Anti-Theft. Pokud se přístroj dostane do rukou cizí osobě, může správce na dálku zablokovat celý systém a během okamžiku vystopovat na mapě. Pokud se počítač pravidelně nehlásí k síti, můžete dokonce vzdáleně smazat veškerá data na pevném disku. Navíc můžete počítač zablokovat i v případě, že zloděj vymění pevný disk.

 Finance_T520_2.png

 Více informací o noteboocích Lenovo a možnostech zabezpečení najdete na adrese www.lenovo.cz.

 

 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy