Český internet opět pomohl

03.04.2012 | , Konto BARIÉRY
Tiskové zprávy


Na Konto BARIÉRY se během 10 dnů trvání internetové sbírky podařilo získat 313 083 korun.

Češi opět dokázali, že v jednotě je síla. Během posledních 10 dnů přispěli tisíce dárců napříč českým internetem na pomoc lidem, jejichž životní příběhy spojil druhý ročník projektu ČESKÝ INTERNET POMÁHÁ. Tři příběhy vyprávěly o životech žadatelů Konta BARIÉRY, kteří se v různé životní etapě stali závislí na invalidním vozíku a nyní potřebují pomoci, aby se začlenili do normálního života. Další tři příběhy pak popisovaly osudy obětí trestných činů a vysvětlovaly možnosti pomoci, kterým se obětem může dostat díky službám Bílého kruhu bezpečí. Uživatelé českého internetu poslali žadatelům Konta BAERIÉRY částku ve výši 313 083 Kč. Všechny příběhy a další podrobné informace naleznete na www.internetpomaha.cz

V pondělí 19. března byla spuštěna webová stránka www.internetpomaha.cz, na kterou současně odkazovali svými kampaněmi všichni internetoví partneři projektu. Návštěvníci stránky se zde mohli seznámit s příběhy lidí, kterým pomáhá Konto BARIÉRY a Bílý kruh bezpečí a rovnou pomoci jakoukoli finanční částkou. 
Celá akce trvala 10 dní a dnes byla slavnostně zakončena v prostorách smíchovské restaurace JET SET. Za přítomnosti všech partnerů projektu byly předány šeky charitativním organizacím. Celková darovaná částka byla díky dražbě unikátního pozlaceného přístroje Sodastream a dvěma delikátním lahvím vína darovaných společností Global Wines s.r.o. navýšena ještě o 27 300 Kč.

„Díky jedinečné spolupráci všech velkých internetových hráčů, kteří se spojili pro dobrou věc, můžeme splnit všechna přání Hanky, Borise i Bětušky a ještě nám zbude pro další,“ děkuje Božena Jirků, ředitelka Konta BARIÉRY.

„Jsem velice ráda, že jsme mohli být součástí tohoto již ověřeného projektu. Lidé nám dokázali, že jim osud obětí trestných činů není lhostejný,“ podotkla Petra Vitoušová, prezidentka Bílého kruhu bezpečí.

Konto BARIÉRY představilo příběhy Hanky (45), která potřebuje doplatit vozík, Borise (13), který se po těžkém úrazu nechce vzdát sportování a Bětušky (7), která již vyrostla z dětských kočárků a potřebuje vozík, aby se mohla samostatně pohybovat a dojíždět na něm do školy. Bílý kruh bezpečí představil možnosti pomoci obětem trestných činů, jejichž počet v České republice neustále stoupá. Dárci mohli přispět na provoz nonstop linky pro oběti trestných činů, na praktickou pomoc pozůstalým po obětech vražd a na psychorekondiční 50tihodinový pobyt pro oběti znásilnění, kterým jim dodá sílu vzít zase život do svých rukou. Podrobnosti naleznete na www.internetpomaha.cz.


Partneři akce:
AdMarket.cz, Aukro.cz, Bezrealitky.cz, Centrum.cz, Commservis.cz, CSFD.cz, Euro.cz, Fashiondays.cz, Geewa.cz, Heuréka.cz, iDnes.cz, Impression Media.cz, JET SET, K-MEDIA production, Mall.cz, Motejlek.com, NetDIRECT, Seznam.cz, SPIR, Svět interiérů s.r.o., Tiskovky.info, Turistika.cz, Vykupto.cz, WLW.cz, Ženy.cz a řada dalších.

V případě zájmu o další informace, prosím, kontaktujte:
Eva Książczak, Nadace Charty 77/Konto BARIÉRY
Tel: 224 214 452, mobil: 603 894 354, e-mail: eva.ksiazczak@bariery.cz

Markéta Vitoušová, Bílý kruh bezpečí
Tel: 257 317 110, e-mail: marketa.vitousova@bkb.cz

Veronika Kyzlíková, Ogilvy Public Relations  
Mobil: 724 442 914, e-mail: veronika.kyzlikova@ogilvy.com

DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE:
 
Konto BARIÉRY je stěžejním projektem Nadace Charty 77.  Již dvacátým rokem pomáhá zlepšit život handicapovaných spoluobčanů. Za tu dobu Konto BARIÉRY rozdělilo více než 259 milionů korun a podpořilo tisíce projektů. Díky desetitisícům dárců, kteří přispívají pravidelným měsíčním příspěvkem, pomáhá Konto BARIÉRY těm, kteří to opravdu potřebují. V prvních letech se pomoc soustředila především na to, aby handicapovaní měli kvalitní rehabilitační a kompenzační pomůcky, aby z jejich bytů, ze škol a veřejných budov zmizely architektonické bariéry. Nyní se těžiště pozornosti Konta BARIÉRY pozvolna přesouvá k podpoře projektů, které umožňují rovnoprávné pracovní uplatnění a plnohodnotný život těchto lidí.  Důkazem této snahy je např. projekt Stipendium BARIÉRY. Ve školním roce 2011/2012 podporujeme 76 handicapovaných studentů středních a vysokých škol v jejich snaze získat vzdělání, které je pro ně jedním z nejdůležitějších předpokladů pro to, aby mohli žít profesně velmi úspěšný život.
Více na www.kontobariery.cz


Bílý kruh bezpečí poskytuje odbornou, bezplatnou a diskrétní pomoc obětem, svědkům trestných činů a pozůstalým po obětech. Pomoc v Bílém kruhu bezpečí poskytují kvalifikovaní odborníci, například právníci, psychologové, sociální pracovníci, lékaři. Všichni jsou zpravidla ve svém oboru uznávanými experty, kteří svůj volný čas a znalosti věnují pomoci obětem v občanském sdružení jako dobrovolníci. BKB poskytuje tři druhy sociálních služeb: odborné sociální poradenství, telefonickou krizovou pomoc a službu intervenčního centra. Poskytovaná pomoc vždy respektuje individuální potřeby oběti a její osobnost, přihlíží také k okolnostem trestného činu. BKB má v roce 2012 dvanáct pracovišť v devíti regionech ČR. Za dvacet let pomoci obětem kriminality eviduje Bílý kruh bezpečí více než 140.000 kontaktů s klienty.
Více na www.bkb.cz

 

 

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy