Česká spořitelna poskytla v programu TOP Bydlení hypotéky již za více než 18,5 mld. Kč

30.01.2004 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Od začátku existence programu TOP Bydlení do 31.prosince 2003 Česká spořitelna poskytla 17914 hypoték v celkovém objemu 18,59 mld. Kč.

Program banka uvedla na trh v červnu roku 2001. Díky zvýhodněné úrokové sazbě se stal prvním hypotečním produktem, který byl cenově dostupný pro širší vrstvy obyvatel a významně tak napomohl rozhýbání trhu s byty v České republice.
 
"Od uvedení produktu na trh uplynulo dva a půl roku. Program TOP Bydlení splnil přesně to, čeho jsme chtěli dosáhnout při jeho sestavování: významným způsobem oživil trh s bydlením v České republice a Česká spořitelna se díky němu stala špičkou mezi hypotečními bankami," řekl Kamil Kosman, ředitel úseku financování nemovitostí a hypoték České spořitelny.

Výhodou hypotečních úvěrů v rámci TOP Bydlení je kromě cenové dostupnosti a pětileté garance úrokové sazby pro všechny klienty, kteří splní podmínky úvěru, také rychlé sjednání úvěru – v průměru do deseti dnů.    Po celou dobu trvání úvěru je 50 % hypotečního úvěru úročeno sazbou sníženou o tři procentní body oproti úrokové sazbě standardně poskytované u hypotečních úvěrů České spořitelny. 

"Prostředky, které jsme původně vyčlenili na tuto variantu programu TOP Bydlení, pomalu dosahují svého dna. Očekávám, že poslední hypotéky poskytnuté v původní formě programu, nabídneme klientům na konci prvního čtvrtletí letošního roku. Připravujeme proto modifikovanou verzi programu, kterou nabídneme klientům v příštích měsících. Bude plně odpovídat rostoucím nárokům klientů. Bližší podrobnosti včas oznámíme," dodal Kamil Kosman.  

Za rok 2003 poskytla Česká spořitelna fyzickým osobám - občanům  9999 nových hypoték v celkovém objemu 11,44 mld. Kč, což je meziroční nárůst o 60 %, 80 % z tohoto počtu připadá právě na TOP Bydlení. Průměrný objem nově čerpané hypotéky fyzickými osobami v roce 2003 byl 1,144 mil. Kč, proti 1,030 mil. Kč v roce 2002. Průměrná splatnost u nově poskytnutých hypoték v roce 2003 byla 15,5 roku (15,3 roku v roce 2002).

Zdroj: Tisková zpráva České spořitelny

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ