Stát na vlastních

01.03.2012 | , Finance.cz
Tiskové zprávy


Postavit se na vlastní nohy a být sám sobě pánem je snem mnoha mladých lidí. Nejtěžší je vybrat si správnou a nejvhodnější oblast pro realizaci svých snů a plánů. Podnikat můžete v odvětví, které si sám vyberete. Jen od Vás závisí, zda si zvolíte výrobní podnik, distribuční podnik, nebo bude poskytovat služby.

Svou novou společnost si můžete založit sám, nebo se můžete obrátit na firmu, jejímž úkolem je prodej a založení sro. Pokud chcete podnikat hned bez čekání, můžete si zakoupit již existující společnost, tedy ready made sro. Je to firma, která je zapsána v obchodním rejstříku, má sídlo, jednatele, předměty podnikání, splacený základní kapitál, nemá však žádné závazky, protože v ní reálně doposud nikdo nevykonával podnikatelskou činnost. Jelikož ready made sro se zakládají pouze za účelem jejich prodeje novým majitelům nemusíte mít žádné obavy, že by měla společnost nějaké dluhy. Jiný případ nastává pokud se rozhodnete zakoupit společnost, která již reálně podniká, má svých dodavatelů, odběratelů, zaměstnanců, tu už hrozí riziko, že společnost může mít i závazky vůči třetím stranám, které byste museli dodatečně splácet. V tomto případě se jeví ready made jako mnohem lepší volba.

Všechna pro a proti je dobré zvážit ještě dříve, než se pustíte do založení sro, abyste později ušetřili peníze za přepisy, změny předmětů činnosti, zda za změnu názvu a sídla společnosti, které se musí zaznamenat i na soudu. Pamatujte nato, že za každou jednu dodatečnou změnu budete muset zaplatit. Změny, které však budete požadovat hned při koupi ready made společnosti budou zrealizované v rámci prodeje firmy.

Autor článku

Tisková zpráva


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Tiskové zprávy