První cestovní pojištění, které ochrání klienty v případě krachu cestovní kanceláře

04.06.2012 | , Generali Pojišťovna
Tiskové zprávy


Současná zákonná úprava sice stanoví CK povinnost pojistit se proti úpadku, výši pojistného limitu ale určuje jen velmi obecně. Konkrétní částka tak záleží prakticky jen na rozhodnutí cestovky. V praxi se často ukazuje, že tento limit nemusí být dostatečný.

Pojišťovna GENERALI se proto rozhodla nabídnout turistům nové, na českém trhu naprosto ojedinělé cestovní pojištění, které tuto situaci vyřeší do doby, než bude přijat nový zákon upravující podmínky podnikání v cestovním ruchu odpovídající soudobým potřebám.

Dlouhodobě upozorňujeme na to, že zákon z minulého století je zastaralý a nedokonalý. Ministerstvo pro místní rozvoj jsme vyzvali k jeho změně a vítáme, že práce na novele se konečně rozbíhají,“ uvedl generální ředitel a člen představenstva Pojišťovny GENERALI Štefan Tillinger.

Letošní a pravděpodobně i příští turistická sezóna se ale bude řídit podle dosavadních regulí. Není tedy vyloučeno, že klientům dalších cestovních kanceláří, které za tuto dobu zkrachují, hrozí nevyplacení plné ceny neuskutečněných zájezdů kvůli tomu, že si cestovní kancelář sjedná nedostatečný limit pojištění. Podle údajů České asociace pojišťoven se za poslední roky jedná celkem o sedm případů.

Naše nové cestovní pojištění tuto situaci pomůže řešit,“ říká Štefan Tillinger. „Za cenu několika desítek korun k ceně zájezdu zaručí výplatu až desítek tisíc v případě jeho neuskutečnění kvůli krachu cestovní kanceláře,“ upřesňuje s tím, že v těchto dnech se ještě dolaďuje nastavení distribučních kanálů. V každém případě bude novinka dostupná on-line. Pojišťovna GENERALI představí své nové cestovní pojištění 25. června 2012, kdy se budou moci novináři a celá veřejnost seznámit se všemi jeho detaily.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy