Novinky pro rok 2004 u WHB

23.02.2004 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Wüstenrot hypoteční banka připravila řadu novinek pro rok 2004. O některých jsme vás již informovali, o jiných se můžete dovědět třeba z této tiskové zprávy.

Hypotéka Variant
V rámci rozšiřování nabídky byla do portfolia banky zavedena Hypotéka Variant. Jde o nízko úročený hypoteční úvěr, jehož úroková sazba je vázána na mezibankovní úrokovou roční sazbu PRIBOR. Hypotéka Variant využívá relativně nízkých sazeb ročních peněz na mezibankovním peněžním trhu k tomu, aby s použitím pro akcionáře ještě akceptovatelné úrokové odchylky mohla nabízet svým klientům, kteří se zajímají o vývoj na peněžních trzích, nízko úročené úvěry. Zatímco roční sazba PRIBOR se mění podle poptávky a nabídky na trhu, odchylka je klientovi garantovaná na dobu 5 let a to ve výši dvou procentních bodů. Tak se dohromady kombinuje roční garance (roční sazba PRIBOR) s pětiletou jistotou (pevná odchylka). Výsledná úroková sazba zachovává základní vlastnost Hypotéky Wüstenrot – je jednotná pro všechny zájemce. V současné době se pohybuje na úrovni 4,2 %.

Spoříme s hypotékou P
Jde o nabídku kombinace Hypotéky Wüstenrot se stavebním spořením v podmínkách novely zákona o stavebním spořením platné od 1. ledna 2004. Vzhledem k tomu, že se vázací doba pro získání nároku na státní podporu stavebního spoření prodlužuje na 6 let, prodlužuje se na 6 let i základní cyklus tohoto produktu. Tomu je přizpůsobena i úroková sazba. Pro tento produkt bude sice použita sazba s pětiletou fixací, ale s prodlouženou platností na 6 roků (úroková sazba 5P).

Hypotéka Wüstenrot E
Pod tímto názvem nabízíme klasickou Hypotéku Wüstenrot v expresním zpracování (garance do 5 pracovních dnů). Podmínkou je získání ocenění nemovitosti dávané do zástavy předem, před podáním žádosti o úvěr. Hypotéka Wüstenrot E (Expres) bude zavedena do obchodní nabídky k 1. květnu 2004.

Hypoteční Zástavní List Wüstenrot
Na květen je plánována první emise hypotečních zástavních listů v objemu cca 300 milionů Kč s pětiletou dobou splatnosti a atraktivní pevnou úrokovou sazbou. Přesné parametry emise se dopracovávají.

HYPOREVIT
Předběžný obchodní název nabídky majitelům domů postavených panelovou technologií na profinancování nákladů na revitalizaci těchto domů v souladu s podmínkami státních programů a podpor poskytovaných na regeneraci těchto nemovitostí. Se zavedením do obchodní nabídky se počítá v první polovině roku 2004.

Zdroj: Tisková zpráva WHB

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ