Skutečná digitalizace začíná s iŠanonem

29.06.2012 | , iŠanon
Tiskovka - NEPOUŽÍVAT


Služba iŠanon je určena pro malé podnikatele a fyzické osoby, kterým usnadní jednak práci s dokumenty a jednak také komunikaci s institucemi v elektronické podobě.

Správa dokumentů je jedním z nejdůležitějších procesů prakticky u všech podnikatelů a fyzických osob. Online služba iŠanon je unikátním českým produktem, který řeší elektronickou správu dokumentů podnikatelům, živnostníkům i fyzickým osobám a umožňuje jim jednoduchou komunikaci s úřady a institucemi.

Cílem projektu iŠanon je nabídnout veřejnosti službu, která postupně nahradí klasické šanony. Stále více se setkáváme s elektronickými fakturami, jejichž správa je jiným způsobem než uložením na harddisk či vytištěním a založením do tradičního šanonu prakticky nemožná.

Během života člověka či v průběhu podnikání vzniká celá řada dokumentů, jejichž objem není malý a větší část z nich je třeba uchovávat. Klasická papírová podoba těchto dokumentů zabírá místo a jejich prohledávání je zdlouhavé. Oproti tomuto přístupu stojí projekt iŠanon, který se snaží maximálně zefektivnit práci s dokumenty, dokážeje uchovávat, zpracovávat elektronická data a zvládá také fulltextové vyhledávání napříč všemi dokumenty.

Projekt iŠanon je ryze český a jeho duchovním otcem je Zdeněk Dutý, kmotrem projektu je Ondřej Felix – architekt českého e-governmentu.

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: Tiskovka - NEPOUŽÍVAT