Denní odškodné není bolestné za modřiny

25.07.2012 | , Pojišťovna České spořitelny
Tiskové zprávy


Pojišťovna České spořitelny naplňuje svou strategii zaměřenou na kvalitní krytí především závažných úrazů. Chce tak ochránit klienta a eliminovat nenahodilé pojistné události.

PROČ pojišťovna k úpravě přistoupila?

Pojišťovna České spořitelny se chce zaměřit především na krytí rizik, která jsou pro klienta podstatná a mohou ohrozit jeho životní standard. Nejdůležitější je kvalita nastavení pojistných smluv, garantující dlouhodobou stabilitu pro klienta i pro pojišťovnu. A to za příznivou cenu při zahrnutí klienta do „férového“ kmene, kde pojistné události vznikají výhradně na bázi nahodilosti a kde je spekulativní chování systémově eliminováno.

CO se změnilo?

V rámci produktů životního pojištění došlo k:

• výrazné úpravě denního odškodného
• zpřesnění textace, rozlišení závažnosti úrazů
• výraznému zvýšení denních limitů
• snížení limitů u méně závažných případů
• zavedení vyššího plnění u mnohočetných poranění

Pojišťovna České spořitelny zvýšila plnění vážných úrazů na úkor drobných poranění, která klienta nijak neomezí v jeho životě. Již neplní za drobné úrazy, se kterými se klienti za několik dnů vypořádají. Denní odškodné by nemělo být chápáno jako bolestné za modřiny. Stávají se závažnější nešťastné události, které si zaslouží větší finanční injekci. Objem plnění meziročně stoupl o 16 %, průměrné plnění o 12 %.

Změna textace tabulek denního odškodného znamená jednoznačnou specifikaci zranění. Odděluje banální úrazy od úrazů omezujících běžný život člověka. Tabulky se vyhýbají obecnému popisu a neumožňují dvojí výklad. Textace tak dává klientům jistotu, že za daný úraz dostanou adekvátní pojistné plnění.

Doposud bylo klientům, kteří měli několik zranění, hrazeno pojistné plnění podle tabulek za počet dnů uvedených u nejzávažnějšího úrazu. Například pokud měl cyklista nehodu, při které si zlomil loketní kost (max. 70 dnů), prodělal kompresivní zlomeninu obratle (max. 140 dnů) a dopadem na kámen si roztrhl játra (max. 112 dnů), náleželo mu plnění za 140 dnů.

Nově Pojišťovna České spořitelny zavedla plnění za vícenásobné úrazy, odborně nazývaná polytraumata. Cyklistovi z našeho příkladu se plnění ze dvou nejzávažnějších úrazů sčítá, tedy má nárok na plnění za 252 dnů. Pokud by si sjednal denní odškodné 500 Kč/den, náleželo by mu dříve 70 000 Kč a dnes 126 000 Kč.

JAK rychle má klient peníze k dispozici?

Pojišťovně České spořitelny se v průměru daří klientům pojistné plnit již v horizontu dvou týdnů. I když po dodání veškeré potřebné dokumentace klientem do pojišťovny má pojistitel ze zákona povinnost ukončit šetření, a tedy i vyplatit finanční prostředky do třech měsíců. Na trhu patří Pojišťovna České spořitelny v rychlosti plnění ke špičce.

KDE najdu informaci, kolik za jaký úraz získám?

Ke klientům je pojišťovna otevřená, a tak tabulky denního odškodného můžete najít na jejich webových stránkách www.flexi.cz.

 

 

 

 

 

Autor článku

Reklamní sdělení

Články ze sekce: Tiskové zprávy