Osmdesát procent všech závažných onemocnění tvoří rakovina, mrtvice, infarkt a ledvinové selhání

13.12.2012 | , Pojišťovna České spořitelny
Tiskové zprávy


Češi nejčastěji bojují se čtyřmi závažnými onemocněními: rakovinou, mrtvicí, infarktem a ledvinovým selháním. Uvedené nemoci tvoří téměř 80 % všech závažných onemocnění, které náš národ ohrožují.

Pojišťovna České spořitelny podle tohoto zjištění rozdělila pojištění velmi vážných onemocnění na dva balíčky. Klienti si mohou vybrat ze základní a kompletní varianty.

Infarkt myokardu, novotvary, cévní nemoci mozku, selhání ledvin. To jsou čtyři nejčastější vážná onemocnění, se kterými podle ÚZIS v České republice každoročně svede boj na 150 000 pacientů. Téměř třetina z nich prohraje. Medicína jde ovšem kupředu, a tak těch, kteří dostanou šanci vrátit se do života, přibývá. Optimistický trend s sebou ale nese týdny intenzivní léčby a rehabilitací, které stojí nemalé peníze. Pro pacienta naděje na uzdravení často znamená vyřazení z pracovního života a ztrátu příjmů. V tu chvíli se hodí pojistka.

„U každého čtvrtého Čecha alespoň jednou za život objeví lékaři rakovinu. Přesto se klienti stále nedostatečně chrání proti opravdu vážným rizikům. Velmi vážná onemocnění má na pojistné smlouvě sjednána jen každý třetí,“ hodnotí situaci v Pojišťovně České spořitelny Petr Procházka, ředitel úseku řízení produktů. „Naší strategií je pojištění velmi vážných onemocnění co nejvíce přiblížit klientům. Proto si zájemci o pojištění mohou zvolit základní variantu, která obsahuje čtyři nejčastější vážná onemocnění.“

Klienti Pojišťovny České spořitelny si u pojištění velmi vážných onemocnění vybírají mezi základní a kompletní variantou. Základní obsahuje čtyři nejčastější velmi vážná onemocnění – infarkt myokardu, rakovinu, náhlou cévní mozkovou příhodu a totální ledvinové selhání. Tato skupina reprezentuje téměř 80 % všech závažných onemocnění. Kompletní varianta doplňuje první skupinu o dalších 20 onemocnění (například transplantace životně důležitých orgánů, slepota, kóma, roztroušená skleróza, závažná onemocnění způsobená přisátím klíštěte nebo těžké popáleniny).

 

 

 

Autor článku

Články ze sekce: Tiskové zprávy