Se Studentbrokerem mohou nově investovat i senioři

08.03.2013 | , Fio banka
Tiskové zprávy


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů zahájila ve spolupráci s Fio bankou osmé kolo výukového programu Studentbroker, který pomáhá studentům v získání praktických zkušeností z oblasti investování. Do programu je zapojeno 17 vysokých škol a univerzit, letos navíc mohou studenti poprvé změřit síly se spolužáky z univerzity třetího věku.


Studentbroker simuluje reálné investování a učí studenty, jak investovat. Každý účastník má na začátku k dispozici virtuální 1 milion korun pro investice do akcií v ČR i zahraničí a 50 tisíc dolarů pro obchody s deriváty - futures. Cílem projektu je seznámit studenty s kapitálovými trhy co nejrealističtěji a pedagogům poskytnout nástroj pro jednoduchý přehled o aktivitě a úspěšnosti jejich studentů.

Výsledky jsou po každém semestru vyhodnocovány a vítězové jsou odměněni odbornou publikací na ekonomické téma. V podzimním kole své akciové portfolio zhodnotil nejlépe student Mendelovy univerzity v Brně, který během pár měsíců zvýšil jeho hodnotu o více než 13 %. Nejlepšího výsledku z derivátových obchodů dosáhl student téže univerzity, který zhodnotil své portfolio o rovných 78 %.

„Studentbroker je vedle bezplatné Školy investování další aktivitou, jejímž prostřednictvím se dlouhodobě snažíme zvyšovat vzdělanost veřejnosti v oblasti investování. Novinka v podobě zapojení studentů z univerzity třetího věku bude zcela jistě oživením projektu a jsme zvědaví, jak mezigenerační souboj dopadne,“ říká k tomu Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky, partnera projektu.

 

 

 

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy