Švýcarská finanční skupina Swiss Life chystá expanzi na českém trhu

08.04.2013 | , Swiss Life Select
Tiskové zprávy


Swiss Life, přední evropská finanční skupina s aktivy v hodnotě více než 3 bilionů korun, aktivně vstupuje na český trh. Skupina, která ve Švýcarsku působí již více než sto padesát let, se rozhodla v Česku proměnit svou dceřinou společnost AWD na své přímé zastoupení a expandovat na poradenském trhu ve správě privátních financí pod značkou Swiss Life Select. V České republice dosud spravuje finance pro 130 tisíc klientů prostřednictvím pobočkové sítě 17 poradenských center, kterou do konce roku nově rozšíří o další pobočky.

V regionu střední a východní Evropy očekává Swiss Life nárůst poptávky privátní klientely daný její dlouhodobě se zvyšující kupní silou. V České republice navíc neexistuje kvalitní privátní finanční poradenství, na které se Swiss Life Select specializuje. „Proměna ve Swiss Life Select znamená jak pro naše pracovníky, tak hlavně pro naše klienty přístup k lety prověřeným zkušenostem a k cennému švýcarskému know-how, které dosud na českém finančním trhu zcela chybí,“ říká Martin Valach, generální ředitel Swiss Life Select Česká republika.

Servis pro náročné klienty bude dostupnější

Proměnu zaznamená i tuzemská pobočková síť. Ta bude rozšířena hned o nová poradenská centra v pečlivě vybraných regionech. „Český trh je přesycen lidmi, kteří si říkají finanční poradci, ale skutečného privátního poradenství se klientům nedostává," říká Martin Valach a dodává: "Swiss Life Select poskytuje nezávislé prémiové poradenství, které vyhoví jak většinové klientele, tak uspokojí i očekávání těch nejmovitějších.

Posílení týmu expertů

V době personální konsolidace na českém finančním trhu pak Swiss Life Select přichází i s růstovou strategií v oblasti lidských zdrojů. „Banky nyní propouští stovky zkušených odborníků. Řadu z těch, které dále zaměstnávají, pak neumí adekvátně odměnit. Swiss Life Select jim umožní nadstandardně ohodnocené profesní uplatnění a kariéru v nadnárodní společnosti,“ popisuje personální strategii Swiss Life Select v ČR Pavel Manhalter, výkonný ředitel Swiss Life Česká republika.

Nové portfolio služeb v budoucnu

Služby společnosti Swiss Life Select jsou založeny na principu "best select", tedy nezávislého výběru nejvhodnějších řešení pro zákazníky. A proto v budoucnosti předpokládá Swiss Life Select rozšíření portfolia svých služeb pro české zákazníky a přenesení nejlepších produktů ze zahraničních divizí ze Švýcarska, Lucemburska a dalších zemí, kde Swiss Life působí. „Na produktové analýze od počátku roku úzce spolupracujeme se zahraničními kolegy a s uvedením nových produktů počítáme zejména pro privátní klientelu a korporátní zákazníky. Zejména pro movitou klientelu chceme přinést služby, za kterými nyní musí většinou vycestovat do Curychu či Londýna,“ dodává Pavel Manhalter.

Společnost Swiss Life začne v České republice oficiálně působit pod značkou Swiss Life Select Česká republika s.r.o. od 8. 4. 2013.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy