MoneyExpo 2013 – prezentace lídrů evropského akciového trhu

15.04.2013 | , MoneyExpo 2013
Tiskové zprávy


Nadcházející 3. ročník investičního a trading summitu MoneyExpo (19. – 21. 4. 2013) již tradičně zaujme živou prezentací profesionálních traderů z mnoha zemí a akcentem na méně známé investiční příležitosti, ale zároveň přichází s významnými novinkami pro investory.

Druhý den summitu se poprvé touto formou představí dvě velké, perspektivní, ale v Česku zatím nepříliš zažité a využívané burzy. Pod záštitou Velvyslanectví Polské republiky to bude exkluzivní host summitu - Varšavská burza a pak také burza italská – Borsa Italiana SpA. Varšavská burza reprezentuje v současnosti nejdynamičtější trh ve střední Evropě.

Burza cenných papírů ve Varšavě zaznamenala celoevropsky největší počet debutů za rok 2012! Třicet procent všech debutů v Evropě ve IV. kvartále 2012 a dokonce 40 % v celém roce 2012 se uskutečnilo ve Varšavě. Díky tomu si Varšavská burza udržela po celý rok 2012 pozici evropského lídra a zaznamenala tak opět lepší výsledky než burza v Londýně. Celkový počet IPO na Varšavské burze v tomto období činil 105 a celková hodnota nabídek 731 mil. EUR.

Italská burza představuje jednu z největších a nejvíce zavedených evropských burz se 331 společnostmi kótovanými na svém trhu. Provozuje obchodování italských akcií, dluhopisů a derivátů. Trhy zahrnují MIV a STAR segmenty, stejně jako IDEM, MOT, ETFPlus a AIM Italia and MAC pro společnosti s nízkou tržní kapitalizací. Od října 2007 je Italská burza součástí mezinárodní diverzifikované obchodní výměny London Stock Exchange Group.

Z obou těchto institucí se MoneyExpo 2013 zúčastní přímí zástupci, kteří upozorní potenciální české investory na zajímavé tituly, zodpoví dotazy a budou k dispozici i pro užší osobní jednání. V rámci programu dojde i k B2B setkání účastníků summitu z řad společností právě se zástupci polské a italské burzy, představiteli Česko-polské obchodní komory, Klubu polského kapitálu v ČR a polského velvyslanectví.

 
      
Novinku také přináší nedělní program. Na tento den je připraveno jedno aktuální a zároveň značně kontroverzní téma – Penzijní reforma v ČR. Organizátoři summitu se dívají na celou otázku nikoliv běžně – jako na dlouhodobou investici. Tomu také odpovídá plejáda témat, která budou prezentována a diskutována špičkovými odborníky. Jen pár na ukázku: Už se na nás chystají. Máme se bát?!, Penzijní Hyde Park, Vezměte to do svých rukou. Teď!, Sestavte si vlastní investiční menu…

Třídenní program vyvrcholí „One Man Show“ největší hvězdy programu, špičkového tradera Alana Farleye z USA.

Celé Money Expo doprovází řada workshopů, seminářů a prezentací a také výstava – stánky  s prezentací finančních a souvisejících institucí a společností. Tři dny, v nichž peníze a cesta k nim budou ležet před vámi!

Více informací na www.money-expo.cz a https://www.facebook.com/MoneyExpoPraha 

Loňského ročníku MoneyExpo se zúčastnilo 2849 návštěvníků a 18 vystavovatelů. Proběhlo 19
přednášek a 14 workshopů.

 

 

Autor článku

Reklamní sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy