HYPO stavební spořitelna uzavřela pololetí se ziskem

04.08.2004 | , Finance.cz
BYDLENÍ


HYPO stavební spořitelna dosáhla k 30. červnu 2004 zisku ve výši 76,6 milionů korun. Efektivita a vyváženost hospodaření stavební spořitelny se projevuje snížením správních nákladů na jednoho zaměstnance. Tyto náklady byly sníženy o 36 procent oproti srovnatelnému období roku 2003.

Jinak tato instituce patří v oblasti zhodnocení finančních prostředků ke společnostem, které poskytují jedny z nejlepších podmínek pro klienty. „Díky vyváženému tarifnímu mixu jako jediní na trhu stavebního spoření stále ještě poskytujeme NADSTANDARDní spoření s úrokem z vkladu až 4 procenta. Tato nabídka bude platná ještě do konce srpna," uvedla mluvčí spořitelny Lucie Badová. Mimoto HYPO stavební spořitelna nabízí také tarif úvěrový, který je vybaven roční úrokovou sazbou z úvěru ve výši 3,9 %.

Společnost spravuje již více než půl milionu klientských účtů. Za první pololetí letošního roku se umístila v počtu nově uzavřených smluv (bez navýšení cílové částky) na třetí pozici mezi stavebními spořitelnami za Českomoravskou stavební spořitelnu a Všeobecnou stavební spořitelnu Komerční banky. Oproti srovnatelnému období v roce 2003 vzrostl její tržní podíl v tomto ohledu na 15%. "Tento výsledek se opírá o stabilitu výkonu sítě finančních poradců HYPO stavební spořitelny a atraktivitu produktu, který klientům nyní nabízí až čtyřprocentní úročení vkladů," sdělila Lucie Badová.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ