Jak se vypořádat se špatnou úvěrovou historií?

29.11.2013 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Opozdili jste se v minulosti se splátkou nějakého úvěru či účtu a chtěli byste nyní žádat o hypotéku? Máte strach z toho, že vám banka žádost o úvěr zamítne, nebo jste již ve fázi, kdy vám banka žádost o hypotéku zamítla a vy nyní nevíte, jak dál? V tom případě věnujte pozornost následujícím řádkům, na kterých byte měli najít řešení vaší situace.

Úvěrovou historii prověřují banky u všech žadatelů o hypotéku, liší se pouze rozsah zjišťovaných informací, resp. počet registrů (CBCB, SOLUS, BRKNI, NRKI), ze kterých jednotlivé banky čerpají informaci o historické úvěrové historii žadatelů).

Řešení v rámci bankovního sektoru není mnoho

Co mají však všechny banky společné je to, že pokud se žadatel o hypotéku v minulosti dopustil opakovaných deliktů (rozumějte opakovaných opožděných splátek či opakovaného nezaplacení splátky), hypotéku mu neposkytnou. Je to logické, vy byste zřejmě také nepůjčili několik milionů tomu, kdo má potíže se splácením kreditní karty, spotřebitelského úvěru či účtu za telefon.

Jak ovšem řešit situaci, kdy jste tím, kdo měl v minulosti problémy se splácením svých závazků vy, či váš spolužadatel o hypotéku? Možnosti jsou v rámci bankovního sektoru de facto pouze dvě.

Více v článku Jak se vypořádat se špatnou úvěrovou historií? na prodej.finance.cz.

Autor článku

Petr Rozkošný


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ